IDEMO PREMA KAOSU? / Stvaraju se velike gužve za cijepljenje: Roditelji dovode i djecu, neki tvrde: 'Prisiljeni smo'; Imamo ogromnu brojku novozaraženih

Image
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Građani na Velesajmu čekaju kako bi primili prvu i drugu dozu cjepiva

29.10.2021.
9:05
Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

U posljednja 24 sata zabilježena su 4392 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23.751. Među njima je 1311 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 171 pacijent. Preminulo je 26 osoba. Jučer su u Hrvatskoj zabilježena 4154 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva ukupno 22.382. Na bolničkom liječenju nalazi se 1231 pacijent, od toga je na respiratoru njih 160.

Od jutra se stvara i velika gužva za cijepljenje na Velesajmu. Nacionalni stožer CZ-a danas održava i konferenciju za medije od 11 sati gdje će izvijestiti o najnovijim podacima. Čini se da su visoke brojke dnevnih zaraza ovog tjedna potaknule Zagrepčane na cijepljenje. Naime, reporterka N1 televizije javlja da je jutros na Zagrebačkom velesajmu na kojemu se provodi cijepljenje red dug nekoliko stotina metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je sve više roditelja koji su doveli djecu na cijepljenje. "Ja sam cijepljena, on se ide cijepiti, da se može kretati, skijanje i sve to. Zabrinjava situacija, već je dosta, mislim da bi trebalo završiti s time. Mislim je da puno loše propagande i tih antivaksera i svega, ja sam za cijepljenje, sebe sam cijepila odmah kad se moglo, a sad ću i dijete", rekla je gospođa koja je na cijepljenje dovela sina.

Dvoje građana dovelo je kćer na cijepljenje, zbog toga što su, kako su rekli, prisiljeni to učiniti. "Ustvari zato što nam u školi rade probleme, nije bila bolesna, bila je dva tjedna u izolaciji i nije imala nastavu. Loše je to organizirano i ustvari smo prisiljeni", kazala je gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODJEDNOM SVI ŽELE CJEPIVO... /

Na Velesajmu velike gužve zbog cijepljenja: Pojavili su se i prosvjednici s uznemirujućim transparentom

Image
ODJEDNOM SVI ŽELE CJEPIVO... /

Na Velesajmu velike gužve zbog cijepljenja: Pojavili su se i prosvjednici s uznemirujućim transparentom

Građani na Velesajmu čekaju kako bi primili prvu i drugu dozu cjepiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Termini cijepljenja na Velesajmu su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19 sati.

Utorkom, četvrtkom i petkom cijepi se prvom i drugom dozom svim dostupnim vrstama cjepiva, dok se ponedjeljkom i srijedom cijepi trećom dozom imunokompromitirane osobe i one koji su završili primarno cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo