STVAR OSOBNE ODMAZDE? / Stier je kriv što je Pusić odbila koaliciju HDZ-a i HNS-a? Jednim potezom joj se jako zamjerio

Image
Foto: Pixsell

Bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić bila je među članovima stranke koji su se usprotivili suradnji HDZ-a i HNS-a koju je predlagao Ivan Vrdoljak.

7.6.2017.
18:22
Pixsell
VOYO logo

Naime, Pusić je u veljači razgovarala s Andrejem Plenkovićem oko ponude i želje za nastavak karijere u UN-u, nakon što joj je kandidatura za mjesto šefice propalo. Naime, često se događa da kandidati dobiju ponudu za neku od važnijih pozicija u Ujedinjenim narodima. Mediji su tada o tom susretu pisali kao o znaku potencijalne suradnje HNS-a i HDZ-a.

Nije dobila podršku Vlade

Pusić je navodno dobila ponudu od novog šefa UN-a, bivšeg portugalskog premijera Antonia Guterresa, no trebala joj je i službena podrška hrvatske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrda Vlade ili ministra vanjskih poslova bila bi dovoljna. Plenković nije imao ništa protiv, no aktualni ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier nije se složio s njim.

Stier se vodio emocijama?

On je otežao situaciju i novi posao za Pusić je propao, piše Express. Navodno njih dvoje nemaju baš dobro mišljenje jedno o drugome. Neslužbeno se priča kako je Stier malo previše uključio emocije oko situacije s Pusić, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo