LAŽIRALI SU PODATKE / Studentskim ugovorima oštetili visokoškolsku ustanovu za više tisuće eura

Image
Foto: Profimedia

Zagrebačka policija osumnjičila je 57-godišnjeg zaposlenika visokoškolske ustanove iz Zagreba za malverzacije sa studentskim ugovorima putem kojih je zajedno s dvije zaposlenice izvukao iz te ustanove na tisuće eura, a uhodani posao nastavila je i njegova nasljednica

14.10.2023.
19:58
Profimedia
VOYO logo

Istraživanjem su zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta osumnjičeni 57-godišnjak, njegova 49-godišnja nasljednica i zaposlenice od 58 i 66 godina, osumnjičene da su od listopada 2018. do 2021. pronalazile studente koji su za proviziju od 10 posto vrijednosti navodno obavljenog posla pribavljali studentske ugovore i neispunjene potpisivali.

Lažirali podatke u ugovorima

Studenti su ugovore predavali dvjema zaposlenicama koje su u njih unosile neistinite podatke o opisu poslova i odrađenim satima, iako studenti u stvarnosti nisu obavili te poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neistinite ugovore ovjeravao je 57-godišnjak nakon čega su studenti podizali novac sa svojih bankovnih računa te zadržavali za sebe dogovoreni iznos dok su ostatak na ruke predavali dvjema zaposlenicama koje su veći dio novca predavale prvoosumnjičenom.

Image
IZMJENE ZAKONA /

Tomo Medved: 'Povećat ćemo invalidnine i proširiti prava hrvatskih branitelja'

Image
IZMJENE ZAKONA /

Tomo Medved: 'Povećat ćemo invalidnine i proširiti prava hrvatskih branitelja'

Policija ih tereti da su zlouporabama položaja i krivotvorenjem isprava te pomaganjem u tim nedjelima pribavili neutvrđeni novčani iznos, ali svakako viši od 7960 eura za koliko su oštetili visokoškolsku ustanovu. Policija je osumnjičila i 49-godišnjakinju koja je dolaskom na poziciju umjesto prvoosumnjičenog zajedno s drugoosumnjičenom i uz pomoć trećeosumnjičene od listopada 2019. do 2021. na isti način došla do najmanje 7960 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Po već uhodanom načinu, studenti su po izvršenom plaćanju na njihove tekuće račune u banci, podizali novac te zadržavali za sebe dogovoreni iznos od oko 10 posto na ime usluge podizanja ugovora i novca, a ostatak predavali drugoosumnjičenoj i trećeosumnjičenoj koje su, uz zadržavanje manjeg postotka, veći dio novca predavale četvrtoosumnjičenoj, utvrdila je policija.

U policiji napominju da ukupna materijalna šteta počinjena tim nedjelima zasad nije točno utvrđena, ali je procjenjuju većom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvoosumnjičenog i njegovu nasljednicu terete i da su službenom karticom plaćali privatne troškove, poput kozmetike i hotelskih usluge pri čemu su neistinito navodili da je novac potrošen u službene svrhe. Muškarac se time, sumnja policija, na štetu visokoškolske ustanove okoristio za oko 9680 eura, a njegova nasljednica za oko 1200 eura, piše Hina.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE VIDEO: Riječki Autroloej potresa afera zbog neproduljenja ugovora o radu vozaču

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo