Izbacili je bez svijesti / Studentica o brutalnom napadu u Splitu: 'Imala sam ranu na glavi, a krv je bila posvuda'

Image
Foto: Instagram

Britanka pretučena u Splitu otkrila je detalje osobne drame u hostelu

22.8.2018.
10:35
Instagram
VOYO logo

"Pokazalo se da je jedino što je upućivalo na to da smo na pravome mjestu papir veličine A4 zalijepljen na vratima na kojem je pisalo "hostel", jer smo bili smješteni u visokoj stambenoj zgradi na četvrtom katu u Dubrovačkoj ulici. Po cijelom nevelikom stanu bilo je raspoređeno 30-ak kreveta, čak u kuhinji i na balkonu, a za sve te ljude bila je dostupna samo jedna kupaonica. Nije bilo zaposlenika i bilo je jako prljavo, pa smo se žalili Hostelworldu, no od njih nismo dobili odgovor", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Laura Denmar (26), studentica iz Velike Britanije koja je pretučena hoteslu u Splitu. 

Fizički ju je, metlom, napala čistačica Vesne O. (18) jer joj je prigovorila na uslugu hostelskog smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska turistkinja pretučena u Splitu: 18-godišnja čistačica dobila prekršajnu prijavu, hostel zatvoren

Laura je s dečkom u tom hostelu ostala dvije noći zbog toga što su ga već platili i nisu imali izbora jer je bio vrhunac sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dan našeg odlaska čistačici koja je stigla oko 10 sati, a za koju se pokazalo da je djevojka muškarca koji vodi takozvani hostel, požalili smo se na ono što nas je dočekalo i rekla sam da cijelu situaciju želim prijaviti policiji. Ona je tada zaključala vrata i pozvala vlasnika, koji je vrlo brzo stigao s još jednim muškarcem. Pritisnuli su mojeg dečka uza zid dok me je ona metalnom šipkom udarala po glavi i cijelom tijelu.
Imala sam ranu na glavi, a krv je bila posvuda. U tom bijesnom naletu zaustavio ju je jedan od gostiju koji je bio u stanu. Bila sam gotovo bez svijesti kad su nas izbacili van. Čim smo izišli na ulicu, ljubazni prolaznici potrčali su do nas te su nazvali policiju i Hitnu pomoć", rekla je 26-godišnja Britanka. 

Nakon njezinog slučaja hostel Ana zatvorila je inspekcija zbog nepravilnosti u radu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička zajednica Splita pozvala studenticu besplatno na ljetovanje

Turistička zajednica grada Splita ponudila je britanskoj studentici pretučenoj metalnom šipkom u ilegalnom splitskom hostelu besplatno ljetovanje.

Direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić je rekla da su Lauri poslali pismo isprike u ime grada Splita i Splitske županije. Kažu kako je riječ o izloiranom incidentu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvali smo je da dođe na odmor jer želimo pokazati da je Split sigurna destinacija za britanske turiste", navodi Vukšić

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo