Studenti prijete štrajkom zbog punjenog pilećeg filea

Djelatnici Studentskog centra u Zagrebu te predstavnici Studentskoga zbora ogorčeni su kvalitetom prehrane u menzama i prijete da to više neće trpjeti.

21.12.2009.
23:58
VOYO logo

Ravnatelju Studentskog centra Niki Vidoviću postavljen je ultimatum – ili će radnicima povećati plaće za pet posto, za koliko ih je smanjio, te vratiti studentima omiljene prehrambene proizvode, ili će djelatnici SC-a i predstavnici studentskog zbora organizirati štrajk.

Vidović ima vremena do kraja 'zimskih praznika' da odluči što će učiniti, piše Večernji list te dodaje da će sve menze biti u štrajku ukoliko se ne ispune traženi uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti se žale da na meniju više nema punjenog pilećeg filea, pudinga, jogurta, sokova... nego im se stalno nude lignje i panirani riblji štapići.

U Studentskom zboru uvjereni su da je Uprava SC-a namjerno smanjila broj prehrambenih proizvoda jer im je cilj smanjiti broj studenata koji se hrane u menzama i tako uštedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj SC-a tvrdi da se studenti nemaju zašto žaliti ''jer imaju najbogatiji meni ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelome svijetu''.

''Moram reći da već godinama imamo nerealnu cijenu obroka od 16,70 kuna, od čega Ministarstvo obrazovanja pokriva 12,30 kuna, a ostatak je trošak studenta. A prava, realna cijena obroka najmanje je 21 kunu'', poručio je Vidović za Večernjak, no studenti mu ne vjeruju te tvrde da su pojedini proizvodi skuplji nego u trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912100046006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo