Studenti pozor, evo prilike za stručnu praksu u inozemstvu

Još sedam dana traje natječaj Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE), preko kojeg studenti mogu dobiti stručnu praksu u inozemstvu.

15.11.2012.
6:47
VOYO logo

Na natječaj se do 23. studenog mogu prijaviti svi studenti sveučilišnih studija prirodnih i tehničkih znanosti sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, koji do prijave na natječaj nisu napunili 30 godina starosti te zadovoljavaju jedan od ova dva uvjeta:

- upisani u 3. godinu preddiplomskog studija ili višu godinu studija - ostvarili 105 ECTS-a na preddiplomskom studiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti u prijavi moraju popuniti natječajni list na službenoj web stranici, priložiti potvrdu o upisu godine i prijepis ocjena svih položenih kolegija na studiju (s upisanom prosječnom ocjenom na dvije decimale), uplatiti 75 kuna organizaciji te priložiti dokument kojim se dokazuje znanje stranog jezika sa odgovarajućom kvantitativnom ocjenom.

Što se dokaza o znanju stranog jezika tiče, studenti mogu priložiti dokaz o položenom ispitu iz stranog jezika s upisanom ocjenom na matičnom fakultetu, ili certifikat o znanju stranog jezika najmanje III. stupnja s ocjenom ili V. stupnja i više bez ocjene izdan od škole stranih jezika u Hrvatskoj ili inozemstvu. Za kandidate koji ne posjeduju dokument o znanju stranog jezika IAESTE organizira ispit iz stranog jezika, koji će se održati neposredno nakon natječaja. O tome će studenti biti obaviješteni isključivo putem weba i e-mailom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbene rang liste kandidata bit će objavljene isključivo na web stranicama IAESTE Croatia najkasnije do utorka, 27. studenoga 2012. godine. Svi studenti imaju pravo na žalbu u roku od tjedan dana svome lokalnom odboru.

Službene rang liste kandidata bit će objavljene na web stranicama IAESTE Croatia u utorak, 4. prosinca 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalje o prijavi, kao i iskustva studentata s praksi odrađenih u Španjolskoj, Njemačkoj, Finskoj itd. možete naći na službenoj stranici udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo