Studenti ekonomije uputili prosvjedno pismo jer nitko ne može proći jedan ispit

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izrazito su nezadovoljni prolaznošću na pojedinim kolegijima.

12.9.2015.
19:23
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Ispit iz mikroekonomije, koji je održan 8. rujna ove godine, nije prošao niti jedan student. Studenti su uputili prosvjedno pismo Studentskom zboru fakulteta u kojemu kao prvi problem označavaju ogromnu razliku u ispitivačima i literaturi, prenosi Dnevnik.hr.

Studenti upućuju da rezultati ispita, objavljeni na službenim stranicama fakulteta, po kojima usmeni ispit iz navedenoga kolegija nije položio niti jedan student, uključuju više stotina studenata, a ne samo nekoliko njih. 'Od više stotina studenata, niti jedan student kod istog profesora nije prošao. Dakle, već dva roka zaredom prolaznost je 0%', stoji u prosvjednom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, studenti ukazuju kako problem nije u njima, nego u težini samoga ispita. Zadatke koji su u ispitu, kažu, nemoguće je riješiti. 'Tijekom cijelog semestra se održavaju vježbe i demonstrature. Niti jedan jedini zadatak s vježbi ili s demonstratura nije čak niti sličan ispitnim rokovima', pišu.

Kažu kako je scenarij kod svih ispita uglavnom isti. Studenti se dignu već pet minuta od trenutka kad su dobili pitanja, a na hodniku međusobno jadikuju kako nikad neće uspjeti položiti kolegij. Jedan je student, stoji u pismu, kazao kako je cijelo ljeto učio makroekonomiju i iz literature i iz vježbi i demonstratura, a nije znao riješiti niti jedan od zadataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik.hr/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo