Nova akvizicija / Studenac sa svojim susjedskim dućanima sve prisutniji na kontinentu

Image
Foto: Goran Kovacic/ PIXSELL

Preuzimanjem Špar Trgovine Studenac se širi u kontinentalnoj Hrvatskoj u Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Zagrebačkoj županiji

4.8.2023.
12:00
Goran Kovacic/ PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke te Zagrebačke županije. Tvrtka Špar osnovana je 1992. godine i do danas se razvila u trgovački lanac koji se proteže kroz tri županije te zapošljava 150 zaposlenika. Svoje poslovanje i razvoj Špar Trgovina će nastaviti u okviru Studenca koji kontinuirano raste i ulaže u razvoj nacionalnog lanca dućana susjeda.

„Koncept dućana susjeda dio je naše filozofije i poslovne strategije za koju smatramo da ima veliki razvojni potencijal te donosi niz prednosti za kupce u ovom ubrzanom životnom stilu, posebno sve one koji ne žele sjedati u automobil ili javna prijevozna sredstva kako bi obavili kupovinu svojih dnevnih potrepština u obližnjim većim mjestima ili gradovima. Prisutnost Studenac brenda sa svojim načinom poslovanja i vrijednostima kontinuirano širimo na kontinentalnu Hrvatsku i želja nam je da se, kao i do sada, što bolje uklopimo u lokalne zajednice. Zadržavajući lojalnost kupaca i zaposlenika postupno ćemo integrirati i razvijati poslovanje lanca kroz ulaganja u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa. Prednost koju kao kompanija možemo ponuditi u ovom području je brza i praktična svakodnevna kupnja za naše kupce te mogućnosti napredovanja i razvoja koji imaju naši zaposlenici kao dio velikog maloprodajnog lanca.“ – izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Urbana bioraznolikost /

Studenac i partneri udružili snage i u Zagrebu izradili čak 70 kućica i hranilica za ptice

Image
Urbana bioraznolikost /

Studenac i partneri udružili snage i u Zagrebu izradili čak 70 kućica i hranilica za ptice

Potvrđuju to i izjave vlasnika Špara, Rajke Navojec i Zlatka Navojca: „Na današnji dan zaključen je proces prodaje Špar Trgovine koje nastavljaju poslovanje pod okriljem novog vlasnika. Zahvaljujemo prvenstveno našim zaposlenicima s kojima smo zajedno izgradili i širili poslovanje, kao i svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina. Trideset godina uspješnog poslovanja, kao i kontinuiranog rasta, ne bi bilo moguće bez uloženog zajedničkog truda naših zaposlenika te im želimo, kako poslovni, tako i osobni razvoj unutar Studenac grupe. Pridruživanje Studenac grupi sigurno će donijeti novi pristup u poslovanju te osigurati kontinuiran rast, kao i daljnje jačanje tržišne pozicije poduzeća.“

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta kojeg Studenac ostvaruje posljednjih godina s ciljem  da svoj koncept dućana susjeda približio svim potrošačima u Hrvatskoj. Uslijedit će integracija novog lanca i preuređivanje u Studenac prodavaonice te obogaćivanje asortimana i uvođenje dodatnih usluga – redovite tjedne akcije, posebne akcije te brojne pogodnosti kluba lojalnosti putem mobilne aplikacije Moj Studenac. Tako će u Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj te Zagrebačkoj županiji biti dostupan niz novih Studenac prodavaonica koje kupcima omogućavaju bržu i praktičniju svakodnevnu kupnju uz bogatu ponudu i ugodnu, dobrosusjedsku atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, modernizacijom poslovnih procesa te integracijom u lokalne zajednice kako bi se što bolje pozicionirao kao najbolji izbor u svakom susjedstvu u kojem je prisutan nudeći svojim kupcima „i sitno i bitno“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo