STRPLJIVO PUTUJTE: / Ponovo gužve na cestama, ponegdje zabranjen promet

Image
Foto: PIXSELL, Tomislav Miletić

HAK je izvijestio da je pojačan promet te nastaju kolone na pojedinim autocestama, a zbog jakog vjetra zabranjen je promet na nekim cestama.

21.8.2015.
22:09
PIXSELL, Tomislav Miletić
VOYO logo

Pojačan je promet na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja, autocesti A7 između Orehovice i Šmrike, na Jadranskoj magistrali, u blizini turističkih stredišta na obali, na Istarskom ipsilonu, Krčkome mostu te na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici. Na naplati Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Jak vjetar i mokri kolnici

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Lici i Gorskom kotaru. Na cestama u gorju, na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali magistrali mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana za teretna vozila

Zabrana za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona bit će u subotu (22. kolovoza) od 4 do 14 sati i u nedjelju (23. kolovoza) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama na obali. Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, zbog privremene regulacije prometa, moguće su poteškoće, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 14. rujna za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova je zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja. Obilazak je Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac – Borje i obrnuto.

Radovi na cestama

Na DC41 u mjestima Graberščak i Donji Tkalec, zbog radova, vozi se usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju (danas do 15 sati). Na državnoj cesti DC2 Našice-Josipovac u naseljima Jelisavac i Koška vozi se naizmjence, jednim trakom uz regulaciju prometa semaforima, do 31. kolovoza u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozi se uz privremenu signalizaciju na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Kraljevicu iz smjera Bakra. Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara. Na toj su dionici mogući kratkotrajni zastoji, pa molimo vozače za strpljenje.

Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 31. kolovoza, zbog radova, na državnoj cesti DC307 Gubaševo-Oroslavje-Donja Stubica-Marija Bistrica u mjestu Hum Bistrički promet je prekinut. Obilazak:Mokrice-Lug Zabočki-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica, i obrnuto.

Radovi i u tunelu

Do 22. kolovoza u 4 sata zbog radova zatvoren je sjeverni kolnik (smjer zapad) Ulice grada Vukovara od Avenije M. Držića do ul. Hrvatske bratske zajednice, u Zagrebu. Obilazak: Ul. grada Vukovara-Av. M. Držića-Slavonska avenija-Hrvatske bratske zajednice-Ul. grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 30. rujna zatvorena je županijska cesta Vrh-Šćulci kroz naselje Paladini (kod Buzeta). Omogućen je prolazak do naselja Paladini iz smjera Vrha te iz smjera jezera Butoniga.

Zbog radova u tunelu Sveti Ilija na D76 isti će biti zatvoren za sav promet i to u dva noćna termina 25/26.08. i 26/27.08.2015. godine od 22,00 do 6,00 sati.Obilazak: smjer Zagreb - Dubrovnik: D39 (od čvora Šestanovac do križanja s D08), D08 (od križanja s D39 do Makarske); smjer Dubrovnik - Zagreb: D512 (od čvora Ravča do križanja s D08), D08 (od križanja s D512 do Makarske).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo