JASNO I GLASNO / Štromar: 'HNS ima negativan stav o 'Za dom spremni', taj pozdrav je neustavan'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Prihvaćam činjenicu, koju je utvrdilo Vijeće, da je taj pozdrav neustavan. HNS je bio, i dalje je, i ostat će takvoga stava'

1.3.2018.
14:35
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar (HNS) rekao je u četvrtak da HNS, kao i uvijek, ima negativan stav o pozdravu "Za dom spremni" i podržava činjenicu koju je utvrdilo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima - da je pozdrav neustavan.

Vijeće je u srijedu završilo rad i preporučilo sankcioniranje simbola totalitarnih režima, ali uz iznimku da se pozdrav "Za dom spremni", koji je suprotan Ustavu, može koristiti u komemorativne svrhe uz prethodno dopuštenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvaćam činjenicu, koju je utvrdilo Vijeće, da je taj pozdrav neustavan. HNS je bio, i dalje je, i ostat će takvoga stava", istaknuo je Štromar.

O prijedlogu da se pozdrav koristi u pojedinim situacijama, rekao je kako je to "tek prijedlog o kojem će se još raspravljati". "HNS je istoga stajališta, da takav pozdrav u javnosti nije dobrodošao", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li HNS podržati ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, čiji opoziv traže oporbene stranke, rekao je da ministricu podržava premijer Andrej Plenković, a HNS podržava njega.

"To je odluka premijera, a premijer ju podržava. Ona radi veliki posao i premijer će odlučiti o tome. Mi podržavamo premijera i ako on podržava ministricu Dalić, onda je razumljivo što sam rekao", zaključio je Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo