KAOS I KOLONE DILJEM ZEMLJE: / Slovenci ne odustaju od rigoroznih kontrola na granicama

Image
Foto: Pixsell

Kraj je blagdanskih vikenda pa je promet na cestama i graničnim prijelazim gušći nego što je uobičajeno.

17.4.2017.
17:38
Pixsell
VOYO logo

Kako je upozorio HAK, zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, na ponekima i duža.

'Vozače upozoravamo da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije', navodi HAK. Osim na granicama, promet je pojačan i na većini cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zbog sustavnih graničnih kontrola, koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima, zabilježena su čekanja, a na Bregani, Bajakovu i Macelju i duža, javio je večeras Hrvatski autoklub (HAK), koji vozače upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Pojačan je promet na većini cesta, osobito u smjeru unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prema izvješću HAK-a, povremeno je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, čeka se više od 30 minuta - u oba smjera: Bregana i Bajakovo; na ulasku: Gunja, Županja, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica, Dvor, Maljevac i Ličko Petrovo Selo; na izlasku: Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Rupa, Bregana Naselje, Macelj, Goričan, Terezino Polje i Duboševica.

U prekidu je katamaranska linija 9603, Split - Bol – Jelsa (neće ploviti ni sutra u 6 sati na relaciji Jelsa-Bol-Split). Za putnike koji putuju u Bol, organiziran je prijevoz autobusom iz luke Supetar po dolasku trajekta koji isplovljava iz luke Split u 16,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Šef smjene na graničnom prijelazu Bregana Darko Golubović rekao je kako je hrvatska policija, u cilju smanjenja gužvi, angažirala maksimalan broj djelatnika te otvorila svih sedam izlaznih traka. Golubović je također potvrdio kako je iza 12 sati slovenska strana na Bregani odlučila primijeniti samo ciljane kontrole kako bi se smanile gužve', prenosi N1.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, u Primorsko-goranskoj županiji, za izlaz iz Hrvatske prema Sloveniji čeka se oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo