UZNEMIRUJUĆI REZULTATI TAJNE KONTROLE: / Na Klinici za unutarnje bolesti očišćeno samo 4 posto površina

Image
Foto: Pixsell/Arhiva

U KBC Osijek tajno je provedena kontrola čišćenja markiranih površinama na svim klinikama i odjelima. Rezultati su šokirali Upravu koja ih je dala na uvid Glasu Slavonije.

11.2.2017.
19:00
Pixsell/Arhiva
VOYO logo

Bolnička je uprava zato odlučila pojačati kontrolu čišćenja i uvesti nova pravila održavanja.

Tajni markeri pokazali koje površine su čišćene

Markirane su bile kvake, slavine, slivnici, prekidači za svjetlo i daske na WC školjkama kako bi se utvrdilo koje se od tih površina redovito čiste, a koje ne. Najlošiji su se rezultati pokazali na Klinici za unutarnje bolesti. Tamo, naime, zbog velikog broja čistačica koje su na bolovanju, sada rade samo njih dvije. Postotak očišćenih površina u toj je klinici bio samo četiri posto. U sobama je postotak očišćenih površinama iznosio tek tri posto, a u sanitarnim čvorovima samo sedam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga po najlošijim rezultatima bila je Klinika za neurologiju, gdje se samo devet posto markiranih površina pokazalo očišćenima, a na Klinici za zarazne bolesti pokazalo se da je krpom i sredstvom za čišćenje prijeđeno preko deset posto markiranih mjesta.

Rezultati šokirali i ravnateljstvo KBC-a

U rodilištu je taj broj iznosio tek 11 posto, na Onkologiji 13 a na Ginekologiji 14 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57 posto označenih površina pokazalo se očišćenima na Zavodu za urologiju i onom za oftamologiju. Na Psihijatriji je bilo očišćeno 54 posto markiranih površina a u Klinici za kirurgiju 53.

Rezultati ovog tajnog istraživanja o čistoći bolnice šokirali su i njezino Ravnateljstvo. Za Glas Slavonije su rekli da je sada sve drastično bolje jer su uveli nova pravila prema kojima svaka čistačica ima radni nalog pa imenom i prezimenom odgovara za područje koje treba očistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U ovom smo trenutku u postupku nabave novih strojeva za čišćenje, a čistoća je bolnice sada pod znatno jačom kontrolom', kaže dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo