STRAVIČNA SMRT KRIŽEVČANINA U SILOSU ZA ŽITARICE: / Zatrpalo ga je osam tona kukuruza! Spašavanje je trajalo satima...

Image
Foto: Google Street View

Iz još uvijek nepoznatog razloga, muškarac iz Križevaca tragično je preminuo u spremniku za žitarice

28.9.2019.
19:13
Google Street View
VOYO logo

Gojko Đurašević Joe (52), jedan od popularnih lokalnih sportaša u Križevcima, tragično je poginuo u petak u spremniku za žitarice u Bjelovarskoj ulici. Dok je skidao stijenke drobljenoga kukuruza, između 15.35 i 16.10 sati kukuruz ga je zatrpao u spremniku visokom 18 metara. Iz još nepoznatog razloga poklopilo ga je oko osam tona smjese, piše 24sata.

Imao je licenciju za čišćenje silosa, a poslom se bavio 20-ak godina. Uz sebe je u trenutku imao malenu motornu pilu te pomoćni alat koji su poslije pronašli spasioci. S obzirom na to da je imao jako puno iskustva u poslu, istražitelji pretpostavljaju da mu je nešto palo te se spustio užetom do dna kako bi to pokupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAGEDIJA U KRIŽEVCIMA: /

Čistio je 18 metara visok silos i u jednom trenutku na njega se srušila kukuruzna krupica

Image
TRAGEDIJA U KRIŽEVCIMA: /

Čistio je 18 metara visok silos i u jednom trenutku na njega se srušila kukuruzna krupica

Komplicirana akcija spašavanja

Spasioci su pronašli Đuraševićevu opremu i uže, ali njega nisu mogli vidjeti od velike količine kukuruza. Uz pomoć radnika polako su ispuštali dio po dio mljevenog zrnja kako bi došli do nastradalog muškarca. Otkrili su ga tri metra od dna.

Budući da je i dalje postojala opasnost pozvali su u pomoć i ekipu Hrvatske gorske službe spašavanja iz Koprivnice. U prvom pokušaju pukao im je dio opreme jer je na tijelu i dalje bilo previše kukuruza. Ponovno su ispustili dio zrnja kako bi izvukli tijelo. Komplicirana akcija izvlačenja završila je tek oko 22 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo nesretnog Gojka Đuraševića prevezeno je na Odjel patologije u Opću bolnicu Bjelovar gdje će se utvrditi je li poginuo od gnječenja ili se ugušio u prašini. Bio je jedan od osnivača Paraglajding kluba Feniks te je volio i planinarenje. Zbog ljubavi prema penjanju povremeno je honorarno radio i na čišćenju objekata poput silosa u Križevcima, a taj posao je odrađivao i u susjednoj Sloveniji, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo