KARLOVAČKA ŽUPANIJA / Štrajk produžio školsku godinu: Odlučeno kako će se nadoknađivati propušteni dani nastave

Image
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Svaka škola će donijeti samostalno plan ovisno o broju dana provedenih u štrajku

16.12.2019.
8:55
Matija Topolovec/PIXSELL
VOYO logo

Štrajk će produžiti ovu školsku godinu u školama u Karlovačkoj županiji pa će nastava trajati do 26. lipnja 2020. godine, a maturantima do 29. svibnja.

Osim toga, radni dani će biti i 23. prosinac, od 24. do 28. veljače 2020., kada je trebao biti drugi dio zimskog odmora, 9. travnja, na početku proljetnog odmora te od 12. do 26. lipnja, do kada je moguće produljenje nastavne godine, javlja KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako bude potrebe, nadoknadit će se poneka radna subota za maturante ili za potrebe terenske nastave. Na ovaj način bi za maturante nastavna godina završila 29. svibnja, a za ostale učenike 26. lipnja 2020.'', kazali su u Županiji o planu nadoknade nastave za dane kad nije održavana zbog štrajka.

Dogovor je postignut u koordinaciji Aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te osnivača Grada Karlovca i Karlovačke županije, no svaka škola, osnovna i srednja, donijet će plan samostalno, ovisno o broju dana provedenih u štrajku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaka škola u koordinaciji s Vijećem učenika, Vijećem roditelja i Nastavničkim vijećem treba donijeti plan na Školskom odboru i uputiti ga osnivačima i resornom Ministarstvu. Karlovačka županija je cjelokupni proces koordinirala s ravnateljima škola, prije svega zbog problematike prijevoza, ali i zbog učitelja i profesora koji rade u više ustanova, te im uputila određene preporuke'', napominju u Županiji.

Ipak, od spomenutih datuma ne bi trebalo biti većih odstupanja, a onda će i ovakav školski kalendar biti gotovo identičan u svih 29 osnovnih i 13 srednjih škola u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo