'Strahujemo od zaraze, gušimo se u smradu, a nitko ne reagira'

Šibenčanin Zoran Radin te stanari dviju ulica u centru Šibenika požalili su se na susjedu koja već godinama skuplja smeće iz kojeg se širi nesnosan smrad i legu se muhe.

4.9.2013.
22:49
VOYO logo

Zoran Radin živi u stanu ispod sporne susjede, a njegova tročlana obitelj ovih dana očekuje prinovu. U svom su stanu čak spustili strop i izolirali sve zatvore kako im smrad ne bi prodirao u unutrašnjost, ali sve je uzalud jer povremeno se ulazna vrata trebaju otvoriti, a iz hodnika se osjeća sablastan zadah.

"Iz svog tog smeća koje susjeda svakodnevno dovlači u stan, a ne znam gdje ga više uopće smješta, legu se ličinke iz kojih nastaju muhe. U strahu od zaraze poslao sam ih na analizu u Split i ustanovilo se da je riječ o američkoj crnoj muhi. Nastaje kao posljedica načina života bez minimuma higijene, a u gornjem je stanu leglo tih muha", ispričao je Radin za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gornji stan nema struje, uvečer se pale voštanice. Bojimo se požara. Strahujemo od zaraze, gušimo se u smradu, a nitko ne reagira. To je jednostavno nevjerojatno i užasavajuće. Ima li itko, i jedna institucija koja će spasiti moju obitelj od okruženja koje nitko ne zaslužuje", dodao je Radin.

Liječnici misle da nema razloga za lišavanje poslovne sposobnosti

U Centru za socijalnu skrb su potvrdili da je sporna susjeda još od 1988. godine korisnica u sustavu socijalne skrbi, da redovito dolazi u centar i traži sitne usluge i pomoć oko telefonskog dogovaranja termina za specijalističke liječničke preglede. "Imali smo i puno terenskih izvida kod korisnice, ali ona dozvoljava razgovor na pragu svog stana, a ne prima u stan", kazali su iz Centra za socijalnu skrb i naveli da su već probali posredovati u rješenju problema između korisnice i njenih susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode, 2011. godine su pokrenuli inicijativu "da se na zajedničkom sastanku okupe relevantne službe i dogovore suradnju na ovom i za slične slučajeve, ali nije bilo odaziva". Ravnateljica Centra za socijalnu skrb je navela da je bila razmatrana mogućnost pokretanja postupka lišenja poslovne sposobnosti, "ali mišljenja liječnika nisu davala elemente za to postupanje". Prevedeno na manje stručan rječnik, liječnici opisano ponašanje smatraju – normalnim!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo