STRAH MEĐU POREZNICIMA: / Bijesne građane više neće tolerirati i stat će im na kraj

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Da poreznicima nije lako obavljati svoj posao potvrđuje i nedavni incident u jednom od zagrebačkih ureda kada je nezadovoljni obveznik službenici zaprijetio 'molotovljevim koktelom'.

1.7.2015.
10:50
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

​Prilikom obavljanju svakodnevnih dužnosti službenici Porezne uprave sve se češće nalaze pod pritiscima, vrijeđanjima pa čak i opasnim prijetnjama od strane poreznih obveznika, objavljeno je na stranicama Porezne uprave.

Nije mu se svidjela obavijest iz Porezne

Kao primjer su izdvojili nedavni incident u jednom od zagrebačkih ureda Porezne uprave, koji je odmah prijavljen nadležnim tijelima, odnosno policiji. Porezni obveznik je naime tražio priznavanje oslobođenja plaćanja poreza na promet nekretnina. Nakon iznošenja svih relevantnih činjenica predmeta, službenica Porezne uprave potvrdila je stav nadležnog referenta, odnosno obveznika je opet obavijestila da sukladno važećim propisima RH nema pravo na oslobođenje plaćanja navedenog poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bacit ću vam 'molotovljev koktel'

No, nezadovoljstvo građanina je bilo toliko da je dan poslije razgovora sa službenicom PU uputio prijetnje da će baciti 'molotovljev koktel' na dotični ured Porezne uprave u Zagrebu.

Sve će prijavljivati

Stoga će Porezna uprava nadležnim tijelima prijavljivati i najmanju prijetnju od strane poreznih obveznika ili drugih stranaka i to bez obzira radi li se o telefonskim ili drugim vrstama prijetnji, bilo kakvom maltretiranju ili ponižavanju službenika Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo