LIJEČNICI SPAŠAVAJU DJEČAKA / Opečeno mu je više od 50 posto kože; Otac ispričao što se dogodilo kobne večeri: 'Nije u pitanju bio selfie'

'Nakon što se demarkiraju svi oštećeni dijelovi kože, slijedi kompleksna višemjesečna faza liječenja', kazao je o stradalom dječaku dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Zagrebu

10.4.2023.
20:57
VOYO logo

Nastavlja se borba za život dječaka koji je stradao od strujnog udara penjući se na vagone u Slavonskom Brodu. Uništeno mu je 50 posto površine kože, ali moguće su i druge komplikacije. U najboljem slučaju, 15-godišnjaka čekaju mjeseci oporavka. On je i danas na respiratoru i u induciranoj komi u jeinici intenzivog liječenja Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

U prvoj fazi liječenja bitno je preopoznati i na vrijeme liječiti moguće komlikacije te prevenirati infekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plačemo i molimo se, sve je sad u Božjim rukama'

''Nakon što se demarkiraju svi oštećeni dijelovi kože, a to je oko 50 posto tjelesne površine, slijedi jedna kompleksna višemjesečna faza liječenja u kojoj će se transplantirati koža, bilo umjetna, donorska il vlastita'', pojasnio je za RTL dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti.

Oglasila se i obiteljs tradalog dječaka iz Slavonskog Broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Plačemo i molimo se, sve je sad u Božjim rukama. Moji su svi u Zagrebu. Teško nam je, ne mogu opisati koliko', rekla je za 24 sata baka dječaka koji je u subotu nakon strujnog udara pao s vagona na Željezničkom kolodvoru.

''On je jako dobro i mirno dijete, ne znam što mu je bilo da se penjao na vagon. Svi znamo koliko je to opasno'', kazala je susjeda dječakove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU /

Maloljetnik stradao od strujnog udara na željezničkom kolodvoru, u teškom je stanju: 'Najvjerojatnije se penjao na vagon'

Image
NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU /

Maloljetnik stradao od strujnog udara na željezničkom kolodvoru, u teškom je stanju: 'Najvjerojatnije se penjao na vagon'

'Dobro je dijete, nikad nije napravio ništa nepromišljeno'

Dječakov otac je s obitelji u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu. Triput dnevno dobivaju informacije o dječakovom stanju.

''Noć je protekla mirno, jedino je imao temperaturu. Sav je zamotan jer ima preko 50 posto opečene kože. Učenik je prvog razreda Tehničke škole, jako dobro dijete, bavi se sportom. Trenutno igra nogomet, a bio je i košarkaš. Ne pije alkohol, nikad ništa nije napravio, a da o tome prije nije razmislio. Bio je omiljen i u društvu jer je dobar prijatelj', rekao je dječakov otac za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Išao je na proslavu rođendana prijatelja iz razreda'

Kobnoga dana dječak je, kaže njegov otac, s prijateljem vlakom otišao u Slavonski Brod na proslavu rođendana prijatelja iz razreda.

''Na kolodvor su došli oko 18.30 sati, imali su vremena do susreta sa ostalima. Što je njima bilo da su se odlučili popeti na vagon… Prijatelj koji je bio s njim je u šoku, rekao je da su navodno na vagonu vidjeli neku bocu, i taj je prijatelj krenuo gore, ali mu je zasmetala vrećica s poklonom kojeg je nosio, pa je moj sin odlučio popeti se umjesto njega. Kad je stupio desnom nogom gore, nije niti dotaknuo vodove, visoki napon od 25.000 volti je prošao kroz njega i odbacio ga na tlo. Pao je na prsa, ima ozljedu pluća i glave. Uglavnom, rekli su nam da mu je srce kompenzirano, unatoč tome što je kroz njega prošao tako visoki napon. To je ono što znamo'', kazao je otac naglašavajući da nije u pitanju bilo slikanje selifeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Roić: 'Za 8 do 10 dana imat ćemo definitivnu procjenu'

Ravnatelj Dječje bolnice, dr. Roić, izvijestio je o dječakvom stanju.

''Na umjetnoj je ventilaciji, analgosediran, dobija nadoknadu tekućine, na terapiji je antibioticima, radi se dodatna dijagnostika i prate eventualne komplikacije. Za osam do deset dana imat ćemo definitivnu procjenu dubine opeklina i transplantaciju/nadomještanje kože', kazao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Klaićevoj rade vrhunski stručnjaci, koji su liječenje opeklina čak i u najtežim slučajevima doveli do zavidne razine, nakon koje uslijedi potpuni oporavak. To, uostalom, potvrđuju i podaci. U posljednjih 15 godina u Klaićevoj je od opeklina umrlo samo jedno dijete, a stručnjaci u toj bolnici uspješno liječe i djecu kojoj je opečeno čak 95 posto tijela, pišu 24 sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo