Željki Markić poklonili bedž s natpisom Jednakost

Radnici, pogotovo oni agencijski, pripravnici koji rade za 1.

16.11.2013.
9:36
VOYO logo

Šesti Marš solidarnosti po redu pod naslovom "Nepokoreni rad" počeo je u podne na Trgu žrtava fašizma, a oko 12,30 sati tristotinjak ljudi je krenuo rutom ovogodišnje zagrebačke Parade ponosa.

Sudionici marša u centru Zagreba naišli su na Željku Markić, članicu Organizacijskog odbora inicijative U ime obitelji, kojoj su poklonili bedž na kojem je na latinici i ćirilici pisalo - Jednakost. Markić ga je uzela i uz kiseli osmijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grah i vino kod antifašista

Potom su sudionici marša svratili u Savez antifašističkih boraca u ulici Pavla Hatza, gdje su počašćeni grahom i vinom.

Organizatori su zadovoljni, no očekivali su da će s njima za dostojanstven rad marširati više Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj nezaposlenost dosegla preko 20 posto, među mladima preko 50 posto, mirovine mizerne, a minimalne plaće nedovoljne za goli opstanak, stambeno pitanje neriješeno, Vlada kao rješenje za rast standarda predlaže sveopću rasprodaju ekonomske supstance društva izraženu kroz uništavanje temeljne društvene infrastrukture: bolnice, obrazovanje i socijalna skrb predstavljaju se kao luksuz, a javna poduzeća kao žetoni za poker automate", pišu organizatori Marša, Mladi antifašisti Zagreba.

Loša politika

Poruka Marša je sljedeća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokažimo da možemo marširati solidarno i zajednički se usprotiviti politici koja nas pojedinačno i sustavno dovodi do lošeg života, siromaštva i razdvajanja!"

Nakon Marša u Hatzovoj 16 će se održati tribina na temu nepokorenog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo