karamarko o poziciji u vladi / 'Što znači moć? Ja bih rekao odgovornost, teško mi je osjećati se poput Supermena'

Predsjednik HDZ-a komentirao je izjavu Dražena Lalića da će on biti najmoćnija osoba u vladi, rekavši kako se zna tko će biti centralna točka u vladi te da je to svakako premijer, odnosno Orešković

12.1.2016.
12:25
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da mandatar Tihomir Orešković u utorak nastavlja razgovore s kandidatima za ministre najavivši kako će razgovori biti prekinuti iduća dva dana zbog Oreškovićeva odlaska na forum u austrijski Kitzbuehel.

Image
demantirao nesuglasje /

Petrov potvrdio da je lista ministarskih kandidata spremna, no imena još drži u tajnosti

Image
demantirao nesuglasje /

Petrov potvrdio da je lista ministarskih kandidata spremna, no imena još drži u tajnosti

"Razgovori idu dobro i zadovoljan sam. Orešković je razgovarao i s HDZ-ovim kandidatima za ministre", rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a ne želeći iznositi imena. Istaknuo je i da će javnost o imenima biti obavještena kada sve bude gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je pošteno, da parcijalno ne mučimo javnost ni novinare s nekim imenima niti s njima licitiramo. To nije dobro niti za one s čijim se imenima može licitirati", rekao je.

Karamarko je najavio da će Orešković iduća dva dana biti na forumu u austrijskom Kitzbuehelu što je, kako je rekao, priznanje u startu njihovom odabiru mandatara. No, dodao je, za to vrijeme će u HDZ-u nastaviti razgovarati sa svojim kandidatima i selektirati ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je pojasnio i da svi kandidati nisu stranački jer su vrlo otvoreni i za one kvalitetne ljude koji nemaju stranačke iskaznice.

"Postoji stranački interes i bio bih neiskren kada bih rekao da ne postoji i da smo najveći altruisti na svijetu. Promovirat ćemo svu našu kvalitetu, ali ako se pojavi netko bolji, prostor mu je otvoren", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz izjavu Dražena Lalića u emisiji "Otvoreno" da će on biti najmoćnija osoba u vladi, rekao je kako mu je teško osjećati se poput Supermena, jer to nije. "Što znači moć, ja bih rekao odgovornost. Zna se tko će biti centralna točka u vladi, to je svakako premijer, u ovom slučaju mandatar Orešković", kazao je. 

Istaknuo je i da će najmoćniji biti oni koji će donijeti i rezultate, a to može samo kolektiv koji se zove vlada, oni koji će raditi u sustavu ministarstava te svi oni koji će imati strpljenja trpjeti sve mjere idućih godinu do dvije dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje je novac ulagati u gospodarstvo umjesto u oružje

Predsjednik HDZ-a, upitan o namjerama Srbije da kupi ruske rakete S-300, poručio je kako je Hrvatska za dobre odnose te da je bolje novac, umjesto u oružje, ulagati u gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Naveo je kako ne zna zbog čega se Srbija uplašila i uznemirila istaknuvši kako treba graditi dobre odnose sa svim državama, pa i sa Srbijom bez  obzira na prijepore koji postoje između dvije zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je bilo sukoba, nesporazuma i ratova. Hrvatska je dobila svoju državu i nju ne damo. Ne damo dignitet naše države, ali poštujemo i druge države", kazao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo