zatvorski život / Što Todorića očekuje u Remetincu? Dijelit će ćeliju, imat će dva sata za šetnju, a povlaštenog tretmana nema

Image
Foto: Goran Stanzl/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Todorića najvjerojatnije čeka ćelija na 4. odjelu zatvora, a radi se o odjelu gdje su dosad sjedila najeminetnija imena hrvatske politike i biznisa

7.11.2018.
17:40
Goran Stanzl/Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Todorić po dolasku u zračnu luku Franjo Tuđman odmah će biti odveden u Remetinec jer mu je sud još lani odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Povlaštenih tretmana u Remetincu nema, barem ne bi trebalo biti jer u zatvoru bi svi trebali biti jednaki bez obzira na ime i prezime.

Todorića najvjerojatnije čeka ćelija na 4. odjelu zatvora, a radi se o odjelu gdje su dosad sjedila najeminetnija imena hrvatske politike i biznisa:Ivo Sanader, Milan Bandić, Nadan Vidošević, Petar Pripuz, Reno Sinovčić. Radi se o ćeliji od deset četvornih metara u kojoj će sa svojim cimerom provoditi 22 sata dnevno te će s njim dijeliti i čučavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom u Hrvatsku, Todorića čeka i davanje iskaza u županijskom državnom odvjetništvu, koje je protiv njega otvorilo dvije istrage. Čim dođe u Remetinec prvo ga čekaju tehnički detalji i spunjavanje raznih formulara. Dio predmeta će smjeti imati uz sebe, a dio će mu se oduzeti. Ukoliko ima novac, bit će položen na zatvorski račun, a tijekom svakog dana smjeti će trošiti u iznosu prosječne mjesečne hrvatske dnevnice, što je 170 kuna. Ima pravo, kao i ostali zatvorenici, na dva sata šetnje dnevno te ima pravo na tri obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo