ŠTO TO RADI MISLAV KOLAKUŠIĆ? / Ide u utrku za predsjednika, a upadljivo izbjegava medije. Hoće li mu upaliti taktika? 

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolakušić, koji ovih dana odbija komunikaciju s novinarima, i uoči izbora za Europski parlament nije bio previše prisutan u medijima,

10.10.2019.
19:21
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u svibnju na izborima za Europski parlament na čelu nezavisne liste dobio 84.765 glasova, odnosno 7.89 posto te osvojio mandat, bivši sudac Visokog trgovačkog suda u zagrebu Mislav Kolakušić najavio je i kandidaturu za predsjednika Republike. No, dok drugi potrencijalni kandidati u medijima već uvelike vode (pret)kampanju, od Kolakušića ni traga ni glasa. On je svoju taktiku 'silenzio stampa' demonstrirao već na europskim izborima kada je jedini od izbornih pobjednika odbio u izbornoj noći izaći pred novinare.

No, dok Kolakušić zasad izbjegava javne nastupe i glavnostrujaške medije, izuizetno je aktivan na društvenim mrežama. Na stranici 'Građani za Mislava Kolakušića' na Facebooku ima više od 155 tisuća pratitelja, a objave mu redovito imaju po nekoliko tisuća 'lajkova'. Na drugoj stranici pod nazivom 'Podrška suci Mislavu Kolakušiću' ima 21 tisuću pratitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLAKUŠIĆ ĆE KANDIDATURU OBJAVITI U LISTOPADU, I DALJE ŽELI IMATI TRI FUNKCIJE: /

'Da ne moram nekom potrčku govoriti što da napravi'

Image
KOLAKUŠIĆ ĆE KANDIDATURU OBJAVITI U LISTOPADU, I DALJE ŽELI IMATI TRI FUNKCIJE: /

'Da ne moram nekom potrčku govoriti što da napravi'

Zasad ne želi komunicirati s novinarima

Novi list piše kako je prošlog tjedna njihov novinar bezsupješno pokušavao stupiti u kontakt s Kolakušićem putem mobitela, SMS-a i WhatsAppa u njegovom uredu u Europskom parlamentu, a dospio je tek do njegovog savjetnika Igora Ćutuka koji je samo kazao da ovaj zasad ne želi komunicirati s medijima. Kolakušić je odbio razgovor s novinarima i kada je izlazio iz prostorije u kojoj je kao član nadležnog odbora Europskog parlamenta sudjelovao u saslušanju jednog od kandidata za povjerenika, odnosno člana Europske komisije.

Time je, piše Novi list, ostao dosljedan svojoj taktici da s javnošću i svojim fanovima komunicira isključivo putem društvenih mreža gdje se prilično često oglašava, u pravilu postovima ili videoklipovima vezano za svoje istupe u Europskom parlamentu. Sve to je umanjilo njegov rejting na hrvatskoj političkoj sceni, ali ne i njegov status kao treće političke snage. Prije četiri mjeseca rejting u anketi CRObarometar bio mu je 10,9 posto, a potkraj rujna - 6,1 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do javnosti preko društvenih mreža

No, Kolakušić i uoči izbora za Europski parlament, na kojima je ostvario vrlo dobar rezultat, nije bio previše prisutan u medijima. Težište njegove komunikacije s javnošću i tada je bilo na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uđe li u izbornu utrku za predsjednika Republike Kolakušić će, piše Novi list, gotovo sigurno učiniti to pod sloganom "Izbor nikada nije bio jednostavniji" koji se pojavljuje na više mjesta na spomenutim društvenim mrežama. Jedan od slogana je i "Pobjeda na predsjedničkim izborima temelj je pobjede na parlamentarnim izborima".

Da će Kolakušić sudjelovati u predsjedničkim izborima pokazuje i dio njegovog izlaganja na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta gdje je Europskom povjereniku Johannesu Hahnu kazao da je "trenutni položaj Hrvatske, kada govorimo o raspodjeli proračunskih sredstava, neprimjeren i neprihvatljiv". Dodao je da je Hrvatska pri dnu po primicima iz EU proračuna te ustvrdio da je to "neravnopravnost koja se mora popraviti". Time je, piše Novi list, proširio područje djelovanja i na međunarodnu zaštitu hrvatskih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo