ŠTO SE DOGAĐA U HNS-U? / Štromar odlazi sa čela stranke, priča se da u svemu prste ima Radimir Čačić; 'Odradio sam svoje...'

Image

HNS će u prosincu dobiti trećeg predsjednika stranke i to u samo godinu dana

13.11.2020.
9:31
VOYO logo

Predrag Štromar odlazi sa čela HNS-a, odlazi nakon samo šest mjeseci nakon što je ovog svibnja izabran za šefa te stranke. Dakle, HNS će u prosincu dobiti trećeg predsjednika stranke i to u samo godinu dana. Kako je sam Štromar potvrdio za 24sata, neće se kandidirati na tu funkciju na unutarstranačkim izborima sredinom idućeg mjeseca.

Unutarstranački izbori idu odmah nakon parlamentarnih izbora, kažu pravila HNS-a, i to neovisno o tome što je Štromar izabran u svibnju nakon povlačenja Ivana Vrdoljaka. S jednim zastupnikom, HNS dio je tanke vladajuće većine oko HDZ-a koja broji minimalno 76 zastupnika u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odradio sam svoje'

Štromar opovrgava da će se s funkcije povući zbog sukoba unutar stranke. Priča se da je u sukobu s Miloradom Batinićem koji navodno želi preuzeti HNS, no obojica to negiraju. Ipak, Štromar potvrđuje da je njegov put kao čelnika HNS-a završio.

Image

05.11.2020., Zagreb - Sabor je 4. sjednicu nastavio raspravom o rebalansu proracuna Republike Hrvatske za 2020. godinu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Mislim da sam svoje odradio jer smo ostali parlamentarna stranka. Vrijeme je za nove ljude koji će dići rejting stranke i pripremiti je za važne lokalne izbore. Ne podnosim ostavku, ostajem član stranke i zastupnik u Saboru, te ću se kandidirati za neku nižu funkciju. Ali ako stranka odluči, spreman sam prepustiti i svoje zastupničko mjesto nekom drugome, no o tome je prerano pričati", navodi Štromar za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od pregovora sa Čačićem?

Neki članovi HNS-a kažu da bi moglo doći do spajanja s Reformistima Radimira Čačića. Govore da je Čačić uvjetovao da Štromar ne bude šef stranke. Varaždinski župan Čačić nije se javio novinarima, ali je tu informaciju opovrgavaju i Batinić i Štromar.

"Još ne mogu potvrditi hoću li se kandidirati za predsjednika stranke. Nije bilo nikakvih direktnih pregovora s gospodinom Čačićem i priče o tome i da je on tražio micanje Štromara su rekla-kazala. Svakako postoji ideja objedinjavanja centra i za to se zalažemo već tri godine, ali to je na stolu i ponuđeno je svima", kazao je Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo