ŠTO SE DOGAĐA? JOŠ JEDAN SLUČAJ SALMONELE U PILEĆEM FILEU! / Povlače ga s tržišta, stigla i isprika; Problem i u hrani za pse

Image

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da se zbog salmonele povlači pileći file od prsa u pakiranju od 300 grama poljskog proizvođača koji je na tržište stavio Pivac,

23.5.2020.
11:32
VOYO logo

S tržišta se povlači pileći file od prsa od 300 grama, LOT broja L 2350011002 / VUY0TT, upotrijebiti do 22.5.2020. godine, u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis.

Proizvođač je Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska, a proizvod stavlja na tržište Mesna industrija braća Pivac, Težačka 13, Vrgorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prioćenju se navodi da proizvod nije u skladu s uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

"Obavještavamo vas da ukoliko ste kupili ovaj proizvod, isti vratite u bilo koju Pivac maloprodaju. Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti", navode u Pivcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je već treći slučaj u tri dana da je otkrivena salmonela u pilećim prizvodima na hrvatskom tržištu.

Image
JESTE LI KUPILI OVU PILETINU? /

Pakiranja pilećeg batka sa zabatkom zbog salmonele povučeno s polica

Image
JESTE LI KUPILI OVU PILETINU? /

Pakiranja pilećeg batka sa zabatkom zbog salmonele povučeno s polica

Povlači se i VON BARF STARTER od 2,5 kilograma

Hrana za ljubimce povlači se zbog povećanog broja enterobakterija u proizvodu, a riječ je o proizvodu VON BARF STARTER težine 2,5 kilograma (10 kobasica težine 250 grama), sirova hrana za kućne ljubimce, duboko smrznuto, LOT broja 112020, datum smrzavanja 13.03.2020., roka trajanja do 29.03.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvođač je MAT GRUPA d.o.o., Bjelovar, a na tržište ga stavlja VON BARF d.o.o., Domaslovec, Samobor.

Image

Proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivene proizvode koji nisu namijenjeni prehrani ljudi te s direktivom u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo