dinamičan mandat / Što nas sve čeka u novom sazivu Sabora? Upoznajte kandidate koji na izborima nisu dobili ni svoj glas!

Zastupnik s najdužim saborskim stažom na svijetu Furio Radin kažu da su ispunjene sve pretpostavke da ovo bude 'najsvađalačkiji saziv Sabora ikad'. Ali jednako su zanimljivi i ljudi koji nisu ušli u Sabor

14.9.2016.
22:46
VOYO logo

Najstariji zastupnik je 72-godišnjem Kažimiru Vardi, nekad HDZ-ovcu, adanas na listi SDP-a. Najmlađi je Marin Škibola iz Živog zida koji ima 24 godine. Prosjek starosti zastupnika je 47 godina, što je dvije godine mlađe nego u prošlom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj mandat bit će dosta dinamičan. Promijenilo se liderstvo HDZ-a, promijenit će se i vodstvo SDP-a, a postoji i ta treća strana nezadovoljnih. Sve pretpostavke da bude svađa", komentirao je novi saziv Furio Radin.

Radin dobro zna o čemu govori jer on bez pauze od 1992. godine sjedi u sabornici. Dakle, on je saborski zastupnik s najdužim stažem u sabornici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preferencijalni glasovi nekima su  poput Milijana Brkića ili Anke Mrak Taritaš popravili samopouzdanje, ali za 19 kandidata su bili kobni. Nisu dobili nijedan glas. Čak ni sami od sebe.

Među 19 nesretnih je laburistkinja Slobodanka Tadić, koja je trebala biti na listi u 6. izbornoj jedinici, ali je zbog ženske kvote prebačena u sedmu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, nisam mogla ni sama sebi dati glas jer ne glasam tamo", kazala nam je. 

U novom sazivu Sabora nećemo gledati ni vječnog predsjednika Stipu Mesića, kojem 5.000 glasova nije mu bilo dovoljno za novu fotelju. Međutim, politici ni u 82. godini ne misli reći zbogom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam razočaran, nema za to razloga. Kako mislite da netko koga je uhvatio virus politike da se njega oslobodi", komentirao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo