udarna tema / Stižu reakcije sa svih strana na Strmotinu ostavku: 'Plenkoviću, gdje vam je tajnica da napiše razrješenje?'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tema Strmotine iznenadne ostavke se cijeli dan provlači kroz medije, a prokomentirali su je i brojni istaknuti političari

20.2.2018.
21:41
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Državni tajnik pri Ministarstvu demografije, socijalne politike i mladih Marin Strmota danas je usred konferencije za medije podnio ostavku i tako javno ocrnio rad HDZ-ove i donedavno svoje Vlade

Ostavka je šokirala javnost kao i ministricu demografije Nadu Murganić, koja je zatečeno promatrala dok je Strmota nakon održanog mini - govora napustio konferencijsku sobu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema se cijeli dan provlači kroz medije, a prokomentirali su je i brojni istaknuti političari. 

“Očito je da više nemaju ideju i kompetenciju raditi svoj posao. Potez Marina Strmote znak je da je u Vladi raspad sistema i da je Plenković izgubio konce. Vijeće za demografsku revitalizaciju očito je samo još jedan umjetno napuhan balon floskula i magle kojima se javnost zavarava kao da Vlada nešto radi”, napisao je vođa oporbe Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu ostavku prokomentirao je i Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marine, želja i čast bi mi bilo da te upoznam jer si vidio isto što i ja. Da nas ovaj sustav vodi u nestanak – i o tome javno progovorio”, napisao je.

Bivša premijerka Jadranka Kosor izrazila se prilično slikovito:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Državni tajnik Strmota napravio je danas skicu za portret gđe ministrice i Vlade u cjelini. Težak udarac iznutra kad se zna da državne tajnike imenuje Vlada i da su državni tajnici upućeni u sve pojedinosti rada izvršne vlasti”, stoji u njezinom statusu na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A svoj komentar ponudila je i Anka Mrak Taritaš. 

“Ministrica kojoj ne vjeruje niti državni tajnik. Dokad ćemo to još gledati? Plenkoviću gdje ste, gdje vam je tajnica da napiše razrješenje????”, napisala je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo