STIŽU REAKCIJE NA TODORIĆEVO IZRUČENJE: / 'Sad će on moći otvoriti svoju crnu bilježnicu pa ćemo saznati tko je tko u Hrvatskoj'

Image

Čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdio da će izručenjem Hrvatskoj Ivica Todorić konačno imati mogućnost otvoriti svoju "crnu bilježnicu",

25.10.2018.
16:39
VOYO logo

"Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti", izjavio je Petrov u Saboru.

O sastancima u Vladi kazao je da je već o tome sve rekao. "Ovo što se sad pokušava na različite načine prikazati nas istima, zna se tko je razgovarao s Knighthead fondom, tko se sastajao, sve se to zna, to nije Most, to su oni koji su odlučili s HNS-om nastaviti nakon svibnja 2017. je im je odgovaralo onako kako to nije htio Most. Most je htio transparentno i pošteno, a to njima nije odgovaralo", izjavio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDAC U LONDONU DONIO ODLUKU: /

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj

Image
SUDAC U LONDONU DONIO ODLUKU: /

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj

O suradniku Branimiru Bricelju kao izboru Mosta kazao je da je on "nažalost bio predložen od Mosta" kao stručna osoba, ali da Most s njim nije imao kontakte.

"Po svim e-mailovima koji su iscurili može se vidjeti s kim je Bricelj komunicirao i radio i što je Martina Dalić radila", ustvrdio je Petrov .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi unutar Vlade nikada nismo čuli za ime Knighthead fonda, a onda se u međuvremenu moglo vidjeti da se s tim fondom sastajao Ante Ramljak, da su očito pogodovali", dodao je Petrov.

Na novinarski upit hoće li ići na predstavljanje knjige Martine Dalić kazao je kako misli da u toj knjizi ne piše ono što se pokazalo iz e-mailova. "Ja ću čekati drugo izdanje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković ne bi komentirao

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u četvrtak nije htio komentirati odluku o izručenju Hrvatskoj Ivice Todorića, osnivača Agrokora, koji je i nakon presude u Londonu ustrajao na stajalištu da se u Hrvatskoj protiv njega vodi politički progon te je izašao s informacijom da je protiv hrvatskog premijera podnio kaznenu prijavu za udruživanje u zločinačku organizaciju.

"Ne komentiram to već nekoliko mjeseci, pa neću ni danas", odgovorio je Plenković novinarima na Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje brinu li ga kaznene prijave, jer ih je Živi zid podnio već nekoliko protiv njega i protiv drugih dužnosnika, Plenković je kratko odgovorio: "Ne".

Na tvrdnju da je odbijena Todorićeva žalba i da ga sada čeka izručenje, Plenković je samo rekao: "Točno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo