Ljeto stiže. Evo što kažu meteorolozi

U dane vikenda koji slijedi Hrvatsku očekuje znatno zatopljenje, a žive u termometrima prijeći će idućeg tjedna i 30°C.

5.6.2014.
11:05
VOYO logo

U petak će biti pretežno sunčano, ujutro ponegdje u unutrašnjosti uz kratkotrajnu maglu. Mala mogućnost za kišu ili poneki lokalni pljusak postoji ponajprije u gorskim krajevima i Posavini.

Vjetar će biti slab, na Jadranu ujutro uz obalu slaba bura, danju do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 28°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od vikenda sve toplije i toplije

U dane vikenda očekuje nas znatno zatopljenje. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni. U subotu će se nastaviti vrlo toplo vrijeme, u u nedjelju će biti vruće.

Jutarnje temperature bit će visoke i kretat će se iznad 15°C, dok će nas kroz dan grijati i temperature do 30°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak idućeg tjedna bit će još topliji. Jutarnje temperature u većini krajeva bit će blizu 20°C, recimo u Koprivnici, dok će se u Zagrebu penjati do 19. Danju će nas pržiti i preko 30°C. Najtoplije će biti u Slavoniji.

Primjerice, u Zagrebu nas u srijedu očekuje 30°C, a u Osijeku i Vinkovcima čak 32°C!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo toplo ljeto

Podsjetimo, Zoran Vakula je nedavno prognozirao iznadprosječno toplo ljeto. Prognoze za cijelo tromjesečje i dalje daju pozitivno odstupanje i srednje sezonske temperature, a i srednje mjesečne, za svaki od sljedećih mjeseci, ne samo do kolovoza, nego i do studenoga, i to uz umjerenu do veliku vjerojatnost, napisao je za HRT-ov Meteo kutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo