PROVJERAVAT ĆE / Stiže Martinje, ali i policija izlazi na ulice. Objavili preporuke vozačima

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Zagrebačka policija navodi kako je u prvih deset mjeseci ove godine evidentirano 17,2 posto više nesreća koju su skrivili pijani vozači nego lani

10.11.2022.
10:25
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

U petak, 11. studenoga 2022. godine obilježava se Martinje, narodni običaj krštenja mošta te se u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića, izvijestila je policija.

Tom prilikom objavili su i preporuke za vozače koji konzumiraju alkohol pa kažu da u tom stanju ne sjedaju za upravljač vozila, osiguraju si prijevoz, razmisle jer cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dozvolite da postanete crna statistička brojka, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu te budite odgovorni prema sebi i drugima, dodali su.

Ističu potom i kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od petka 11. studenoga 2022. godine pa do ponedjeljka 14. studenoga 2022. godine, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo