opasno vrijeme / Stiže južina uz obilnu kišu i jak vjetar: Evo koje će krajeve zahvatiti i koliko će biti opasno!

Jugo će nabijati more, dizati visoke valove i do šest metara, slično se očekuje na srednjem i južnem Jadranu

26.10.2018.
21:00
VOYO logo

Stiže južina i sa sobom nosi obilnu kišu, jak vjetar, valove, ali i visoku temperaturu za ovo doba godine, a naša meteorologinja zna sve detalje. 

Koje će krajeve zahvatiti opasno vrijeme i koliko će opasno biti? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovakvim vremenskim situacijama u prognozama se najprije spominje Rijeka. Sve počinje na Kvarneru i u riječkoj okolici gdje će se u akumulaciji skupiti i najviše kiše i po 200 litara po četvornom metru. To je inače ukupna listopadska količina, a kad takva kiša padne u dva ili tri dana, može uzrokovati izlijevanje manjih vodotoka. Slično bi se moglo dogoditi i na nekom od kvarnerskih otoka.

Vjetar će biti najjači kroz Senjska vrata i to u ponedjeljak popodne i utorak kada će vrlo vjerojatno prekinuti sav pomorski promet u ovom dijelu priobalja. Jugo će nabijati more, dizati visoke valove i do šest metara, slično se očekuje na srednjem i južnem Jadranu. Plavit će se vjerojatno obale okrenute na jug i jugozapad. Odroni zemlje mogući su tamo gdje kiša padne na opožarena područja, poput Pelješca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio Hrvatske će uživati u kratkim rukavima, sunčanom i toplom vremenu?

Ne baš u kratkim rukavima jer će i u ovim područjima biti vjetra. Taj vjetar više će nas podsjećati na ranu jesen jer će temperature biti do 25 C. To nisu rekordne vrijednosti, imali smo ih i u studenome, ali ih ipak na neki način smatramo neuobičajenima. Stići će ovamo kiša, u nedjelju prijepodne. Barem zasad štedimo na grijanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo