'Most me sotonizira' / Stipe Gabrić Jambo na suđenju za klevetu: 'Most je bezgrešna sekta, a Petrov svetac, Mesija i moralna vertikala'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Božo Petrov tužio je Jamba za klevetu zbog tvrdnji koje je potonji izrekao na tiskovnoj konferenciji u svibnju prošle godine

5.10.2017.
17:55
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo je suđenje Stipi Gabriću Jambu u postupku u kojem ga je BožoPetrov tužio zbog klevete, javlja Večernji list.

Jambo je tada prozvao Petrova da zapošljava rođake i prijatelje u državnim institucijama u Metkoviću, čime je grad navodno oštećen za više od milijun kuna. Prozvao ga je i zbog studiranja u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštenje Bože Petrova veće je nego Sljeme, Most je bezgrešna sekta prema kojoj nitko u Hrvatskoj od devedesetih na dalje nije napravio ništa kako treba osim njih, a Petrov je svetac, Mesija, moralna vertikala. I onda taj Petrov, prema pričama o kojima je šuškao i još uvijek šuška cijeli Metković pod čudnim okolnostima upiše Medicinski fakultet u Mostaru", izjavio je Jambo na suđenju, donosi Večernji list.

Stipe Gabrić Jambo istaknuo je da se Petrovu želio ispričati, ali on to nije prihvatio. Izrazio je, k tome, žaljenje što je Petrov krivo protumačio njegove izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrov i ja smo politički protivnici, naravno da sam ga prozivao kao i on mene, ali ga niti jednom riječju nisam optužio da je on taj fakultet upisao preko veze, nego sam ga pozivao da nam pojasni što se tada dogodilo. Moram ovdje napomenuti kako mene članovi Mosta sotoniziraju zadnje četiri godine, takvu kalvariju kakvu sam ja radi njih prošao nije prošao nitko, preko tristo puta sam bio na policiji zbog njihovih prozivki", izjavio je Jambo.

Prije njega svjedočili su zaposlenici metkovskih institucija, od kojih su neki objašnjavali kako su posao dobili preko natječaja, dok su drugi pojašnjavali kako su posao dobili bez natječaja automatizmom jer su dulji period radili na ugovore na određeno, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo