STIGLI NALAZI ANALIZE POSMRTNIH OSTATAKA: / Kostur pronađen kod Ogulina pripada nestaloj Francuskinji Anne Cecile Pinel

Image

'Iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018.

16.1.2018.
15:06
VOYO logo

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu završio je molekularno-gensku analizu posmrtnih ostataka pronađenih u blizini Ogulina.

Nestala tijekom festivala Momento Demento

Potvrđeno je da se radi o Anne Cecile Pinel, Francuskinji nestaloj u srpnju 2014. godine tijekom festivala Momento Demento kraj Slunja. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu na svojim je stranicama objavilo da 'iz spomenutog nalaza Zavoda proizlazi kako je provedena molekularno-genska analiza posmrtnih ostataka nepoznate osobe pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseok Ključ, te kako navedeni posmrtni ostaci pripadaju državljanki Republike Francuske (1991.).'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, skupina lovaca pronašla je ljudske kosti kod Ogulina. Sve su prijavili policiji kojoj se pridružio i tim iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, koji je preuzeo pronađene ljudske ostatke. Odmah se pretpostavilo da se radi o nestaloj Francuskinji koja se nakon festivalske noći udaljila iz kampa, nakon čega joj više nije bilo traga. Njezini roditelji nekoliko su puta upućivali javni apel za njezinim pronalaskom i povratkom kući, a pretpostavljalo se da su Anne i njezina prijateljica tijekom festivala uzele neku drogu od koje im je bilo loše.

Uzela drogu i otišla u šetnju

Anne Cecile je rođena 1991. godine, a živjela je u blizini Lyona. Na festivalu Momento Demento bila je s prijateljicom Roxanne, a nakon što je otišla u šetnju iz kampa u kojem se festival održavao, nije više viđena. Njezini su roditelji angažirali privatnog detektiva, a francusku i hrvatsku policiju kritizirali su zbog nedostatka tragova i zbog činjenice da su ih tijekom istrage držali po strani. Jedini tragovi za koje je njezina obitelj znala bili su torbica s jednim od njezina dva slušna aparatića, ključevi s privjeskom, napola ispijena boca vode i mobitel koji su pronađeni u jednoj ruševnoj kući nedaleko od mjesta na kojem je zadnji put viđena. Jutarnji piše da je Anne Cecile uzela LSD, plesala, a zatim otišla u šetnju i od tada joj se gubi svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina torbica i bočica vode koju je imala sa sobom pronađeni su u jednoj napuštenoj kući u blizini, a u novčaniku nije bilo dokumenata ni novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo