pripremite se / Stigla jesen, a s njom i narančasta upozorenja. Meteorolog RTL-a: 'Moguće nevrijeme i grmljavine'

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/DHMZ

Vrlo kišovit početak jeseni stoga je stigao, a uz njega i nekoliko upozorenja. Tako je veliki dio Hrvatske od jutra pod narančastim alarmom što predstavlja da je vrijeme opasno, a tek su tri regije u žutoj boji

23.9.2023.
7:56
Bruno Fantulin/PIXSELL/DHMZ
VOYO logo

Stigao je prvi dan jeseni, a s njim i vrijeme primjereno tom godišnjem dobu.

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnom i praćenom grmljavinom. Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom, ponegdje i tučom, osobito na Jadranu i uz njega. Vjetar u okretanju s umjerenog južnog i jugozapadnog na sjeverni i sjeverozapadni, stoji prognoza na stranicama DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo kišovit početak jeseni stoga je stigao, a uz njega i nekoliko upozorenja. Tako je veliki dio Hrvatske od jutra pod narančastim alarmom što predstavlja da je vrijeme opasno, a tek su tri regije u žutoj boji.

Image
Foto: DHMZ

"Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj tmurno, oblačno, kišovito, a stiže i taj izraženiji val pljuskova, moguće i nevrijeme. Kiša posustaje navečer. Bit će osjetno hladnije, čak i svježije nego ujutro, osobito uz umjeren sjeverac. Često ispod 20 Celzijusa", kaže meteorolog RTL-a Dorian Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Slijedi nam tmuran i kišovit početak jeseni: Moguće nevrijeme i tuča

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo