SVEČANOST TRAJE 15 DANA / Stigao je dan Mihrimahinog vjenčanja!

Image
Foto: RTL

Mihrimah na dan svog vjenčanja tuguje jer je njezino srce još uvijek ispunjeno Bali-begom. Majka joj je nekoć obećala da će se udati za onoga kojeg uistinu voli, no zbog jačanja dinastije princeza je primorana postati Rustem-pašina supruga i majka njihove djece.

22.10.2013.
10:29
RTL
VOYO logo

Stigao je dan Mihrimahinog vjenčanja! Iako svaka djevojka taj dan smatra posebnim, ugovoreno vjenčanje za muškarca kojeg ne voli Mihrimah zasigurno nije sanjala. Unatoč svemu, ona neće pogaziti riječ i razočarati oca sultana. Kako je izgledala svečanost koja je trajala čak 15 dana, moći ćemo doznati već večeras, u novoj epizodi „Sulejmana Veličanstvenog“!

Mihrimah na dan svog vjenčanja tuguje jer je njezino srce još uvijek ispunjeno Bali-begom. Majka joj je nekoć obećala da će se udati za onoga kojeg uistinu voli, no zbog jačanja dinastije princeza je primorana postati Rustem-pašina supruga i majka njihove djece. Sulejmanov budući zet sretan je razvojem događaja u palači, pogotovo jer je ženidbom dobio i mjesto u Divanu, odnosno, postao je četvrti vezir Osmanskog Carstva.

Image
Foto: RTL



Princeza Mihrimah udala se za vezira Rustem-pašu 26. studenog 1539., i to u dobi od sedamnaest godina. Njezina majka Hurem taj je brak silno željela kako bi iz sjene mogla vladati Sulejmanom i Divanom. Iako je Mihrimah Rustemu rodila dvoje djece, kćer Ajše Humašah i sina Osmana, njihov je brak bio nesretan. Mihrimah nije živjela sa suprugom, većinu svog života provela je putujući carstvom. Nakon Rustem-pašine smrti, Mihrimah je naslijedila mnoge mlinove i posjede na području rijeke Jadro koja teče kroz hrvatski grad Solin. Turci su mnogo godina čuvali taj grad vjerujući da je sultanova kći jedinica pokopana upravo u solinskoj džamiji, na samoj granici Osmanskog carstva i Mletačke Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL



Ne propustite pogledati novu epizodu serije „Sulejman Veličanstveni“, večeras u 21 sat na RTL Televiziji, u kojoj sultanije Mahidevran i Šah i dalje traže način kako preuzeti harem, nadajući se da će Hurem poći za Mehmetom koji je spreman za odlazak u sandžak.

Više novosti o seriji možete pratiti i na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo