istraga / Steže se obruč: Nacional piše da su otkriveni novi tragovi u aferi SMS koji vode do Brkića

Istražitelji su otkrili da Brkića eskplicitno kompromitira komunikacija s Franjom Vargom

8.1.2019.
13:29
VOYO logo

Nacional u svom novom broju piše da su istražitelji u aferi SMS došli do novih tragova koji teško optužuju Milijana Brkića. Istražitelji su otkrili čestu i intenzivnu komunikaciju Franje Varge s Brkićem, o čemu je ranije izvijestio i RTL Direkt, a prema informacijama Nacionala, dokaz komunikacije nalazi se u jednom od mobitela pronađenih kod Varge.

"Duže vrijeme su intenzivno komunicirali, i prije, ali i u vrijeme izbijanja afere. Ta komunikacija prilično eksplicitno kompromitira Milijana Brkića", kazao je Nacionalu izbor dobro upućen u istragu i sva zbivanja oko SMS afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić Nacionalu nije želio odgovoriti na upit oko te komunikacije. Drugi čovjek HDZ-a prije par tjedan je ispitan u USKOK-u, no nije poznato što je rekao istražiteljima. U tjednu kada je uhićen Varga, Brkić je kazao da se s njim nije čuo, no zbog novih navoda Nacionala čini se kako to nije točno. USKOK bi svoju istragu mogao dovršiti kroz par tjedana.

Premijer suzdržan oko afere drugog čovjeka HDZ-a

Podsjetimo, afera se otvorila nakon uhićenja Franje Varge koji je za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića izradio lažne SMS-ove. Ispostavilo se da je Varga dobio dojavu da ga policija nadzire i to od kuma Milijana Brkića, Blaža Curića, koji je također uhićen i sjedi u pritvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nakon tih uhićenja ispostavilo se i da je Varga bio povezan i s Tomislavom Karamarkom i sa savjetnikom predsjednice za nacionalnu sigurnost Vladom Galićem

Karamarko je dao iskaz USKOK-u o aferi SMS, a uoči svjedočenja je za RTL kazao kako dolazi kao svjedok u "slučaju Franje Varge" s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo