trostruki oskarovac / Steven Spielberg: 'U svijetu kojim vlada siromaštvo moramo vjerovati u magiju'

Image

"Što je gore u svijetu, to više moramo vjerovati u magiju", rekao je Spielberg odgovarajući na pitanje o tomu je li zabrinut zbog prizora siromaha i migranata koji prodaju jeftine sitnice na canneskim ulicama

15.5.2016.
10:41
VOYO logo

U svijetu u kojemu vladaju siromaštvo i ekstremna nejednakost, potrebno nam je malo više magije, rekao je trostruki dobitnik Oscara Steven Spielberg u subotu dok je predstavljao svoj novi avanturistički film na filmskom festivalu u Cannesu. 

"Svi mi vjerujemo u magiju", kazao je Spielberg na konferenciji za novinare obilježavajući premijeru svojega novog filma "BFG", temeljenog na omiljenom klasiku za djecu britanskoga pisca Roalda Dahla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je gore u svijetu, to više moramo vjerovati u magiju", rekao je odgovarajući na pitanje o tomu je li zabrinut zbog prizora siromaha i migranata koji prodaju jeftine sitnice na canneskim ulicama.

"BFG" je zadnje djelo šezdesetdevetogodišnjeg redatelja i producenta s filmskom karijerom duljom od četrdeset godina koja obuhvaća gotovo sve filmske žanrove  i iznimno širok raspon ekraniziranih priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi filmovi uključuju opus od serijala poput "Indiana Jonesa", "ET"-a i "Ralja", filmova s povijesnom tematikom poput "Schindlerove liste", do ratnih drama "Spašavajući vojnika Ryana" i hladnoratovske priče "Most špijuna".

Spielberg, koji ove godine navršava 70 godina, također je razjasnio da ne kani odustati od snimanja filmova i povući se u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što ću raditi do kraja života", kazao je i dodao da ima nekoliko novih projekata koje priprema.

"BFG" se u Cannesu prikazuje izvan konkurencije, što znači da se ne natječe ni za koju prestižnu festivalsku nagradu, uključujući Zlatnu palmu za najbolji film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera "BFG"-a nedvojbeno je jedan od velikih događaja u Cannesu ove godine, a očekuje se da će film biti hit ovoga ljeta te da će donijeti velike zarade u kino blagajnama širom svijeta.   

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo