'Steta je steta, i bez obzira na to kolika je, velika je'

17.5.2014.
13:12
VOYO logo

"Zahvaljujem svima onima koji rade svoj posao, a narocito gradanima koji, iako ovo nije njihov posao, pokazuju solidarnost i zajednistvo", izjavio je premijer Milanovic rekavsi kako je drzava do sada ucinila "maksimum koji je mogla da se ovo podrucje rastereti".

Napomenuo je da je Hrvatska uputila pomoc i Srbiji i BiH za podrucja ugrozena poplavama. "Kad je ljudska nevolja u pitanju, treba pomoci", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara hoce li drzava isplatiti odstetu stradalim podrucjima kazao je kako je s ministrom financija razgovarao o koristenju proracunske pricuve.

"Razgovarali smo o nekim konkretnim iznosima koje cemo utvrditi kada ovo sve prode", porucio je Milanovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steta je steta

Stete bi, po njegovim rijecima, trebale biti manje nego u Srbiji i BiH, ali kako je, rekao "Steta je steta, i bez obzira na to kolika je, velika je onima kojima je prouzrocena".

U pratnji premijera Zorana Milanovica koji se nakon Slavonskog Samca uputio prema Zupanji nalaze se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plisic koji je ocijenio da se na terenu cini sve ne bi li nasip na Savi izdrzao nadiranje savskih voda ciji je vodostaj u hrvatskom dijelu Posavine vec dosegao povijesni maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanje je takvo da Sava jos raste, a vodostaji su pri vrhu nasipa. Utvrdujemo nasipe, ali nazalost voda jos raste i to nas zabrinjava", kazao je Plisic.

Duz savskog nasipa od Slavonskog Samca do Racinovaca i Gunje u obrani od izlijevanja rijeke Save angazirano je nekoliko tisuca djelatnika raznih ustanova i sluzbi, pripadnika HV, civilne zastite HGSS-a do samih gradana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo