HDZ-ov kandidat Tomo Medved za RTL Direkt / 'Stavljam se na raspolaganje braniteljima jer mi je čast biti ministar najponosnije populacije!'

Lakše je u Kanadi naći hrvatskog premijera nego u Hrvatskoj ministra hrvatskih branitelja. Ali nakon sastanka svih sa svima večeras u Saboru izgleda da smo nadomak konačnog rješenja.

14.3.2016.
20:35
VOYO logo

Ime koje se spominje kao službeno za HDZ-ovog kandidata za mjesto ministra branitelja jest general Tomo Medved, predsjednik Udruge veterana Tigrova.

Umirovljeni general HV-a , pripadnik Tigrova po svemu sudeći ima zeleno svjetlo i premijera i HDZ-a i Mosta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam razgovarao s vrhom HDZ-a, ponuđena mi je ta dužnost. Cijeli svoj život posvetio sam domovini i spreman sam. Stavljam se na raspolaganje hrvatskim braniteljima ukoliko bi dobio tu priliku i tu čast jer čast mi je biti ministar najponosnije populacije", izjavio je za RTL Direkt umirovljeni general Tomo Medved.

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

(Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Tomo Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik Udruge ratnih veterana, a prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem. 

Orešković pak, nakon sastanka s predstavnicima klubova vladajuće koalicije nije želio odgovoriti na te neslužbene informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković: Nadam se da ću u utorak imati novog kandidata za ministra branitelja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Premijer Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak navečer u Saboru s predstavnicima klubova vladajuće koalicije s kojima je razgovarao o imenovanju ministra branitelja, a novinarima je kazao kako se nada da će sutra imati novog kandidata za tu funkciju te da će što prije izabrati novog ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodinu Brkiću sam zahvalio što je bio kandidat i za ono što je učinio za Hrvatsku i mislim da je pokazao svoj karakter, a sutra ću naći vremena i nadam se da ćemo sutra imati jednoga kandidata i da ću što prije izabrati ministra branitelja", kazao je Orešković novinarima nakon kratkog sastanka u Klubu HDZ-a, održanog po završetku zajedničke sjednice klubova vladajućih stranaka na kojoj je sa suradnicima obrazložio prijedlog proračuna.

Orešković nije želio odgovoriti na neslužbene informacije po kojima bi novi ministar branitelja trebao postati brigadni general Tomislav Medved, ratni zapovjednik Tigrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Znate već moju praksu, mislim da smo tu svi uhodani. Nadam se da ću što prije, ako ne sutra, komunicirati tko je novi ministar branitelja", kazao je Orešković.

Petrov: Nadam se da će ministar branitelja biti izabran u tjedan dana

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Božo Petrov i Tomislav Karamarko

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak navečer kako se nada da će novi ministar branitelja biti izabran u narednih tjedan dana, no nije želio odgovoriti na pitanje je li Most blokirao Brkićev izbor, poručivši kako je Brkić dao veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali kako je osobno "okrenut prema novim prijedlozima".

Petrov je novinarima kazao kako ne želi poticati daljnje medijske napise o Brkiću "niti bilo kakvu medijsku hajku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, gospodin Brkić je branitelj i dao je svoj veliki doprinos Domovinskom ratu, a ja sam okrenut prema novim prijedozima koji će doći i nadam se da će ministar biti ubrzo izabran", rekao je Petrov.

Na pitanje što znači ubrzo, odgovorio je kako je i ranije to govorio, ali da je "ispalo kako je ispalo" te dodao kako se nada se da će ministar branitelja biti izabran kroz sljedećih tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo