Staricu nisu željeli pokopati jer im nije ništa ostavila

18.8.2010.
9:06
VOYO logo

Da se administracija može poigrati ne samo sa živima nego i s mrtvima, pokazuje i najnoviji primjer preminule Đurđice Štiglić (60) iz Breznice. Ona je, naime, nakon teške bolesti, umrla još prošloga petka ujutro u Specijalnoj bolnici u Novome Marofu, a njezino je tijelo punih pet dana ležalo na Odjelu patologije jer se nije znalo tko će platiti troškove pogreba, piše Večernji list.

Štiglić je živjela u Zagrebu, no prodala je stan te se vratila na rodnu grudu u naselju Šamci u Breznici. Primala je 1500 kuna mirovine, a do svoje je smrti živjela u trošnoj kućici u Breznici s nevjenčanim suprugom. Zbog teške je bolesti završila u novomarofskoj bolnici, a nakon njezine smrti počeli su problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od susjeda iz Zagreba se doznaje kako su u bolnici odmah rekli da sprovod mora biti što prije, jer nemaju hladnjak u koji bi smjestili pokojnike. Žena je trebala biti pokopana u ponedjeljak, no nije se moglo naći 3600 kuna za pogreb, pa je tijelo ostalo u bolnici. Gospođa je imala samo daljnje rođake, koji su starije životne dobi i lošije materijalne situacije, a novca nema ni njezin nevjenčani suprug.

Ipak, mještani Breznice tvrde da pokojnica ima rodbinu koja nije htjela platiti pogreb jer je ona svu svoju imovinu ostavila nevjenčanom suprugu, koji ima i problema s alkoholom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da pokojnica ima grobno mjesto u Brezničkom Humu, a prebivalište na području Općine Breznice, oba načelnika našla su se u neugodnoj situaciji.

Đurđica Štiglić je u srijedu popodne pokopana na mjesnome groblju u Brezničkom Humu. Večernji list piše da je troškove pogreba pokrila Općina Breznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo