Hladna fronta / Stanovnike Dalmacije iznenadila je pijavica: 'Kad sam otvorio vrata vjetar me gurnuo'

Danas je u benkovačkom naselju Miranje pijavica nosila kontejnere, rušila dimnjake i dizala krovove i crijepove

7.2.2022.
19:04
VOYO logo

Hladna fronta iznenadila je Dalmaciju snijegom, tučom, ali i pijavicama. Najopasnija je bila ona u Benkovcu koja je oštetila 36 kuća. Pijavica je lomila sve pred sobom, a prizori koje su doživjeli građani izgledali su kao iz filmova katastrofe.

Danas je u benkovačkom naselju Miranje pijavica nosila kontejnere, rušila dimnjake i dizala krovove i crijepove. Ljudi su bili u nevjerici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Za dlaku /

Uz Korčulu danas je divljala pijavica, grad je promašila, jedna brodica pobjegla joj je za nekoliko desetak metara

Image
Za dlaku /

Uz Korčulu danas je divljala pijavica, grad je promašila, jedna brodica pobjegla joj je za nekoliko desetak metara


''Kratko dok trepneš, sve je bilo gotovo, sve završeno. ne možeš se tu ni snaći. Toliko dok pogledaš kud ćeš, šta ćeš, gotovo je. Ja sam još i dobro prošao. Ima par cigli izbačenih, dvije razbijene'', kazao je Ilija Drača iz Benkovaca.

''Ja sam bio u kući i tutnji nešto. Kako sam otvorio vrata vjetar ih je gurao na mene. Podbočio sam nogom i zatvorio. Dalje nisam gledao'', kazao je Duško Drača iz Benkovca.

Vatrogasci iz Benkovca i okolice od jutra u akciji.

''Mi smo uklonili ostatke crijepova i dimnjaka sa objekata. U najavi je jaka bura pa smo to uklonili sa krovova da se ne bi nekog dalje ozlijedilo'', rekao je Luka Erstić, zapovjednik JVP grada Benkovca.

Oštećeno je 36 kuća. Pijavica je razmrskala jednu kamp-kućicu, a loše je prošlo i nekoliko automobila.

''Intervencija je bilo na nekih 20-tak objekata što se tiče vatrogasaca, a ostalo su mještani, vlasnici objekata uspjeli sami sanirati gdje je bila manja šteta'', kazao je Tomislav Klarica, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Benkovca.

Šteta je nastala i na poljoprivrednim površinama. Jedan 9-godišnji maslinik je uništen.

''Ja tu ne mogu ništa, ja sam nemoćna. Ja to nemam s kime dovest u red. Ako budem uspjela, uspjet ću, ako ne, ja ću to posjeći i naložiti s time'', rekla je Erika Drača iz Benkovca.

No nije Benkovac jedino mjesto koje je zahvatilo nevrijeme. Pijavica i u Mravincima. Tuča je zabijelila cestu kod Dugoplja i otežala vožnju. U Žrnovnici se bijelilo od snijega, kroz koji su se probijali i vozači između čvora Ravča i Zagvozd, a na ceste su čak morale izići i ralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo