STANOVNICI ZAGREBAČKOG ŠPANSKOG SE OKUPILI NA DRUŽENJU: / Policija ih je rastjerala i prijavila zbog širenja zaraze

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

'U trenu su nestali dječji osmjesi, radost i veselje. Prestrašena dječja lica, roditelji u čudu...'

24.12.2020.
20:39
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

U zagrebačkom kvartu Špansko, na Trgu Ivana Kukuljevića, danas se okupilo nešto stanovnika koji su slavilo Božić.

Policija ih je rastjerala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Španskom smo priredili maleni božićni ugođaj za naše sugrađane ove tmurne i tužne 2020. godine. Da je normalno vrijeme program bi bio bogat i pun iznenađenja. S obzirom na trenutnu situaciju probali smo izvući ono najviše što smo mogli napraviti da razveselimo ljude", kazali su organizatori Lana Račić i Denijel Perić za Večernji, navevši kako su za najmlađe organizirani Advent i glazba, a starijima se dijelilo kuhano vino.

Uživali su dok netko od susjeda nije pozvao policiju. Ubrzo su ih posjetila šestorica policajaca. "U trenu su nestali dječji osmjesi, radost i veselje. Prestrašena dječja lica, roditelji u čudu. Nestala je Božićna čarolija koju smo stvorili", rekli su organizatori događaja koje je policija kazneno prijavila zbog širenja zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molili smo ljude javno preko stranice 'Advent kod nas doma u Španskom' da nose maske i paze na razmak, ali kako utjecati na ljude s obzirom da se radi o javnoj površini", tvrde te dodaju kako su na svoj Advent postavili i dezinfekcijska sredstva. Kažu i da ih zanima zašto je na nekim lokacijama okupljanje dozvoljeno, dok na drugima nije, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo