nedostaje im instrumenata / Stanovnici Umaga i liječnici pokrenuli akciju 'Hitna je bitna' i sami krenuli skupljati novac za opremu

Stanovnici Umaga i okolice zajedno sa svojim liječnicima odlučili su sami nabaviti medicinsku opremu za obnovljene prostorije svoje Hitne pomoći. Treba im 300 tisuća kuna i neće stati dok sve ne skupe jer poručuju 'hitna nam je jako bitna'

21.2.2016.
19:15
VOYO logo

Ustanova hitne pomoći u Umagu pokriva veliko područje od oko 360 kilometara četvornih, a uz onu u Metkoviću najudaljenija je od prve bolnice. 90 kilometara ima do bolnice u Puli, a do one u Rijeci čak 110. 

"Kad mi se nešto desi, meni ili mojim kćerima, ili bilo kojem mojem sugrađaninu, moramo ići u Pulu ili Rijeku jer ovdje nemamo nešto", kaže Jovana iz Umaga.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam pomoć, da imamo nešto bliže, barem za one starije", dodala je Đina. 

A upravo takve želje bile su pokretač humanitarne akcije pod nazivom 'Hitna je bitna'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se u županijskom proračunu našao novac za obnovu i dogradnju prostorija Hitne pomoći, pojavio se problem kod kupnje nove opreme. 

Treba nam hematološki brojač i aparat za crp koji mjeri parametre upale i osnovnu krvnu sliku, EKG je nekakav zlatni standart, i ultrazvuk Fast", rekla je Jovanka Popović Glavičić, voditeljica Hitne medicinske pomoći u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za opremu im treba 300 tisuća kuna, a sada ga pokušavaju skupiti svi stanovnici Umaga i okolice ali i medicinsko osoblje. Za svoju hitnu pjevaju, plešu, bicikliraju...

"Mi smo sad na nekih 100-tinjak tisuća kuna. Računamo da ćemo doći do 300 tisuća kuna sas vim ovim aktivnostima i nećemo stati dok to ne ostvarimo", rekao je Slaviša iz Umaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova oprema pomoći će liječnicima u njihovom poslu, a stanovnicima Umaga i okolice omogućiti mirniji i sigurniji život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo