Dodatno je zagađena / Stanovnici u Zagorju ostali bez vode za piće: Čak 14 mještana moralo je zatražiti liječničku pomoć!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vodovod je do daljnjeg zatvoren te se čekaju novi nalazi o ispravnosti vode

17.2.2020.
18:15
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Oko 800 stanovnika ostali su bez vode za piće u Zagorju. Voda iz lokalnog vodovoda Slatina Svedruška – Podgaj Petrovski i Preseka Petrovska u općini Petrovsko nije za piće i to za 220 domaćinstava.

Prema dosadašnjim nalazima je bila neispravna, a proteklog tjedna je došlo do dodatnog zagađenja. Prilikom radova na lokalnoj cesti, radnici su nenamjerno presjekli glavnu vodovodnu cijev u koju je ušlo blato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je do zamućenja vode te pojave mulja i mikroorganizama koji su doveli do akutnih simptoma i tipičnih smetnji za hidričnu epidemiju", kazao je dr. Ivan Lipovac, voditelj Odjela za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije.

Prve su simptome mještani primjetili tijekom ovog vikenda. Pomoć je zatražilo 14 mještana, a jedna je žena primila i infuziju u ambulanti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Petrovsko na svojim je internetskim stranicama obavijestila stanovnike o zdravstvenoj neispravnosti vode za piće iz spomenutog lokalnog vodovoda. Vodovod je do daljnjeg zatvoren te se čekaju novi nalazi o ispravnosti vode, piše Zagorje.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo