NA JADRANSKOJ MAGISTRALI / Stanovnici u očaju zbog opasne prometnice u Tučepima: 'Bojimo se za živote naše djece'

Tea Šarić iz Tučepa je kazala da ne razumije zašto se ne može izdvojiti novac da se riješi problem na opasnoj prometnoj dionici

18.10.2022.
20:15
VOYO logo

Na opasnom križanju lokalnih prometnica s Jadranskom magistralom u Tučepima, na predjelu Blato, opet se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je nastradao vozač motocikla.

U kolovozu je na gotovo istoj lokaciji život izgubila mlada motociklistica iz Podgore, ali unatoč apelima mještana i pregovorima općinskih vlasti s Policijskom postajom Makarska oko postavljanja kamera za nadzor brzine vožnje i ostalih sigurnosnih mjera, pomaka za sada nema. Stanovnici su očajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li situacija u Tučepima konačno biti riješena? O tome je RTL-ov reporter Rade Županović razgovarao s Teom Šarić, predvodnicom inicijative građana koji žele riješiti problem po pitanju prometnice.

"Ne vidimo pozitivan feedback institucija. Ništa se ne mijenja, promet je brz i nesiguran na dionici na kojoj naši srednjoškolci iz Dračevica idu na autobusnu stanicu da bi otišli u školu u Makarsku, osnovnoškolci iz Blata odlaze na treninge, u centar, jedinom cestom koju mogu prijeći. Imamo dva pothodnika ali oni nisu prilagođeni ni majkama s kolicima ni invalidima, imaju puno stuba, ne koriste se dovoljno tako da svjedočimo raznim pretrčavanjima ceste", kazala je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OČEVID U TIJEKU /

Sudar motora i automobila u Tučepima, motociklist prevezen u bolnicu

Image
OČEVID U TIJEKU /

Sudar motora i automobila u Tučepima, motociklist prevezen u bolnicu

Razgovarali su i s predstavnicima lokalne samouprave, MUP-a i Županijskih cesta.

"Svi kažu da se na tome radi, ali mi ne vidimo pomake. To je postalo prečesto. U zadnjih 7 dana smo imali dvije prometne nesreće. Jedna se dogodila prije 2 dana, srećom s lakšim ozljedama, a prije 7 dana je motociklist pretrpio neke teže ozljede. Mi se bojimo za živote djece, naše živote, a u konačnici i živote tih naših gostiju koji pune proračun i ne razumijemo zašto se ne može izdvojit novac da se ova dionica osigura", kazala je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i kako stalno čuju predizborna obećanja o rješavanju problema s prometnicom, ali se ništa ne miče s mrtve točke.

"Ne razumijemo zašto se privremeno ne ode do rješenja koje je jednostavno i nije skupo, kao postavljanje bolje signalizacije, ucrtavanje alternativnih puteva za doći do hotela prema kojima gravitira ogroman broj ljudi, u sezoni pogotovo, ali i zimi. Nije nam jasno zašto je problem ucrtati pješačke prijelaze, staviti solarne znakove koji upozoravaju na brzinu ili napraviti bilo što po tom pitanju", kazala je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo