TKO GOVORI ISTINU? / Stanko se otrovao u svibnju. Iz DORH-a kažu da su za slučaj saznali 2 mjeseca kasnije. Policija: Javili smo im još u lipnju

Image
Foto: RTL Danas/Screenshot

Nakon svih informacija koje su se pojavile o trovanju mineralnom vodom u jednom riječkom restoranu Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je da su prvu informaciju o slučaju zaprimili 3. srpnja, ali iz Policijske uprave primorsko-goranske tvrde suprotno. Kažu da su odvjetništvo obavijestili 26. lipnja

11.11.2023.
21:35
RTL Danas/Screenshot
VOYO logo

Stanko Laković i njegova supruga otišli su na ručak u jedan riječki restoran polovinom svibnja. Za RTL je ispričao da je nakon gutljaja mineralne vode i "skoro umro".

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je da su prvu informaciju o Stankovom slučaju zaprimili 3. srpnja, "općim posebnim izvješćem Prve policijske postaje Rijeka, kojim nas izvještavaju o, do tada, poduzetim radnjama", navode na svojim stranicama. Ali iz primorsko-goranske policije za RTL tvrde drugačije. Kažu da su nadležno državno odvjetništvo o slučaju obavijestili još 26. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Image
NIJE PRVI PUT /

Stanko se otrovao mineralnom u Rijeci još u svibnju! DORH: 'O slučaju smo tek obaviješteni u srpnju'

Image
NIJE PRVI PUT /

Stanko se otrovao mineralnom u Rijeci još u svibnju! DORH: 'O slučaju smo tek obaviješteni u srpnju'

"Za razliku od recentnog slučaja, saznanje o događaju uslijedilo je s većim vremenskim odmakom što je otežalo učinkovito provođenje prvih mjera zahvata koji su ključni u osiguranju mjesta događaja kao i tragova te predmeta značajnih za provođenje dokaznih radnji u konkretnom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u datom trenutku zbog izostanka medicinski egzaktnih podataka nije bio poznat točan uzrok zbog kojeg je osoba bila hospitalizirana čime nisu provedene žurne dokazne radnje koje se zbog proteka vremena naknadno više nisu mogle provesti.

No, policijski službenici PU primorsko-goranske proveli su policijske izvide i dokazne radnje koje su tada bile moguće te je policija o svemu, do tada utvrđenom, 26. lipnja 2023. godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na to izvješće, policija je od nadležnog državnog odvjetništva u listopadu 2023. godine zaprimila nalog za provođenjem dodatnih izvida.

Zaključno, policijski službenici PU primorsko-goranske u suradnji sa Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa ODO Rijeka i nadalje provode potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja u kojem je došlo do ozljeđivanja osobe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Stanko naručio mineralnu u restoranu, poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu! Uslijedio je kaos...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo