Najteži slučaj, veliki propusti / Stanko Laković otrovao se u svibnju, a DORH je to tek prošlog tjedna dojavio Inspektoratu

Image
Foto: RTL Danas

Postupanje Državnog odvjetništva započelo je tek nakon što je Stanko dao izjavu za RTL

10.11.2023.
10:10
RTL Danas
VOYO logo

Nakon što su analize boca gaziranih pića pokazale da ipak nije riječ o masovnom trovanju, pažnju privlače dva relevantna slučaja.

Jedan je iz riječkog kafića, u kojem je 19-godišnji mladić umjesto mineralne popio lužinu, a drugi je slučaj Stanka Lakovića koji je za RTL otkrio da je u jednom riječkom restoranu popio mineralnu koja mu je spalila jednjak, ali i da se nakon toga nije dogodilo baš ništa odnosno, da čak ni policija nije odmah izašla na teren, iako ih je Stankova supruga pozvala odmah nakon incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupanje Državnog odvjetništva započelo je tek nakon što je Stanko dao izjavu za RTL.

POGLEDAJTE VIDEO: Stanko naručio mineralnu u restoranu, poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu! Uslijedio je kaos...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija o svemu izvijestila Državno odvjetništvo

Policija sada na Indexov upit kaže kako je ipak postupala, ali da je onda sve stalo iz nepoznatog razloga.

"Obavještavamo da je ova Policijska uprava nakon provedenih izvida i prikupljenih obavijesti o konkretnom događaju u lipnju ove godine izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Tijekom listopada ove godine od Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci policiji je naloženo provođenje dodatnih izvida vezano za ovaj događaj. O postupanju po naloženom također je izviješteno nadležno državno odvjetništvo. O istom događaju policija je u listopadu ove godine izvijestila i Državni inspektorat, Područni ured Rijeka radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti", odgovorili su Indexu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH tek nakon pet mjeseci dojavio Inspektoratu

Stanko se otrovao u svibnju, a DORH je tek pet mjeseci kasnije naložio dodatne izvide.

Da stvar bude još gora, tekućina iz bočice kojom se Stanko otrovao nikada nije uzeta na analizu i ne zna se gdje je uopće završila. Nisu analizirane niti ostale bočice iz iste serije. DIRH je za slučaj od policije doznao tek 23. listopada, kada je bilo prekasno za bilo kakvo ozbiljnije postupanje u ovom slučaju. Inspektori su samo proveli razgovore sa zaposlenicima ugostiteljskog objekta koji su potvrdili o kojoj se vrsti pića radi te su dodali kako su ostale bočice popijene bez da je itko imao zdravstvenih tegoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH je o ovom događaju izvijestio DIRH tek ovog ponedjeljka. Lakovićev slučaj je najteži zabilježen, ostat će mu trajne posljedice i svakih tjedan dana mora u bolnicu na proširivanje jednjaka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo