legendarni travnjak u velikoj / Stadion Kamen Ingrada prodan na dražbi: slijedi prenamjena prostora za općinu i udruge

Za dva milijuna i 140 tisuća kuna na javnoj je dražbi prodan stadion Kamen Ingrada u Općini Velika. Iako je prvotno procijenjen na 67 milijuna kuna, početna cijena stadiona s tri zgrade bila je dva milijuna

27.2.2017.
19:12
VOYO logo

Trinaesti put i sreća – danas je prodan stadion Kamen ingrada na javnoj dražbi. Početna cijena od dva milijuna kuna.

Općina Velika stavila je ponudu od 2 milijuna i 20 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je počelo i bilo je napeto. Cifra se malo pomalo dizala, pa se čak dva puta tražila stanka za razmišljanje i savjetovanje.

"Utvrđuje se da je najpovoljnija ponuda ponuditelja općine Velika stavio ponudu od 2 milijuna i 140 tisuća kuna", Vesna Vukelić, stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vraćamo ono što je nekad prije 15 godina bilo općinsko, kao i sve ostalo što je bilo u problemu kad sam ja stigao 2006. 10,11 godina je trebalo da se povrate dugovi", Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Kroz, kako je objasnio stečajni upravitelj, najkompliciraniji stečaj na sudu u Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo negdje 960 vjerovnika, 750 milijuna priznatih tražbina, sudskih parnica negdje 50-ak. Kaznenih postupaka 13. Što da kažem", Jozo Perić, stečajni upravitelj Kamen ingrada.

Olakšanje, iako je procjena vrijednosti stadiona bila 33 puta veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupak stečaja traje već preko deset godina, ovaj način prodaje već preko 7 godina. Cijena je kakva je, sigurno bismo bili zadovoljniji da je veća jer je početna tražbina bila 3,5 milijuna eura bez kamata. Ali, zadovoljni smoda je završilo", Ivica Balenović, predstavnik vjerovnika Pro kolekt.

Sad će se u stadionske zgrade useliti općina i udruge. Bit će otvoren za sve ljubitelje nogometa od juniora do seniora. Osposobit će se teretana, a od južne tribine imat će koristi poljoprivrednici – od nje će napraviti hladnjaću za voće i povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo