OLUJA KAKVU NE PAMTIMO / Čazma je poharana: Djevojčica stradala kad je na nju palo stablo, hitno je prevezena u Zagreb: 30-ak kuća je bez krova, struje neće biti bar tri dana

U nezapamćenoj oluji nastradala je jedna djevojčica dok se vraćala iz škole

15.9.2022.
20:31
VOYO logo

Silovito nevrijeme danas je napravilo kaos u Čazmi, a još uvijek se čuju sirene koje odjekuju gradom. Materijalna šteta je ogromna. Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme, za RTL Danas je rekao kako ih je snašlo nevrijeme koje nitko ne pamti.

Image
SLIJEDI BESANA NOĆ /

Nevrijeme poharalo Čazmu: Ozlijeđeno je dijete, srušen dalekovod, razvaljeni krovovi i prevrnuti kamioni

Image
SLIJEDI BESANA NOĆ /

Nevrijeme poharalo Čazmu: Ozlijeđeno je dijete, srušen dalekovod, razvaljeni krovovi i prevrnuti kamioni

"Tridesetak je kuća u potpunosti bez krova, a možda i više jer nisu sve uspjeli ni obići. Nemaju struje, a navodno je neće biti tri dana. Večeras stižu agregati, dijelit će se prvo službama, vatrogascima, domovima zdravlja i objektima koje ju trebaju za pogon kakva je recimo ona koja prerađuje meso. Njima je pola krova porušeno, tu je i škola…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stradala je jedna djevojčica

U nezapamćenoj oluji nastradala je jedna djevojčica dok se vraćala iz škole. Naime, na nju je palo stablo i slomilo joj natkoljenicu. Hitno je prevezena u Zagreb i već je operirana, piše Moj Portal.

"Kuće koje su u potpunosti raskrivene, najveći je problem to, pokrivat ćemo. Voda je stigla, agregati su spojeni na vodocrpilište. Jedno zlo ne ide samo", rekao je gradonačelnik pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da ljudi dobiju krov nad glavom, potpredsjednik Vlade obećao je sanaciju šteta u financijskom smislu."

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Olujno nevrijeme u Čazmi

Vlada će pomoći

Čazmu je posjetio i potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je velika elementarna nepogoda, stanje katastrofe. Ozlijeđenoj djevojčici želimo što brži oporavak. Ravnateljstvo Civilne zaštite je odmah pripremilo potreban broj agregata i zaštitnih folija. Robne rezerve također su u procesu dostave potrebne opreme. Važno je znati da ako nemamo struje nemamo ni vode i to moramo što prije riješiti. Vatrogasna zajednica također je spreman uputiti svoje ljude s opremom. Ako ima osoba koje treba privremeno smjestiti negdje drugdje, osigurat ćemo im siguran privremeni smještaj. Svi resori su u kontaktu, uključujući i premijera. Vlada će svakako financijski pomoći ovom kraju da se što prije oporavi", rekao je Medved.

Župan Marko Marušić cijeli je dan u Čazmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno ćemo proglasiti elementarnu nepogodu jer osim Čazme, stradali su Grubišno Polje i općina Berek. Djevojčica koja je stradala ima puknuće natkoljenične kosti i prebačena je u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Zahvalio bih svim službama koje su odmah reagirale, kao što je odmah reagirala i Vlada te ministarstva. Na nama je da što prije ljudima osiguramo krov nad glavom", rekao je župan Marušić.

Image
Image

Pola grada bez struje

Tihomir Brnjanec, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme, rekao je kako je stanje katastrofalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekoliko minuta nevrijeme je prouzročilo nesreću koju ne pamtim. Pola grada nema struje, ni postrojba nema, ali radit će cijelu noć. Puno je kuća koje nemaju cijela krovišta. Centar grada dobio je struju, ali su velike štete i na dalekovodima pa ne znamo kada će konačno doći", rekao je.

Nevrijeme je u četvrtak zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo