SRPSKI PREDSJEDNIK NASTAVLJA AFERU ČOKOLADA: / 'Kolinda bi trebala odrasti! Hrvatska se ponaša kao da je u ratu...'

Image

Tomislav Nikolić reagirao je na aferu sa srpskim čokoladicama i izjave hrvatske predsjednice

9.12.2016.
10:13
VOYO logo

Zbog nekoliko Pionirovih čokolada nastao je pravi diplomatski skandal. Roditelji djece koja su dobila spomenute čokolade pobunili su se, a potom se predsjednica ispričala i napomenula kako ona, kao predsjednica, mora promicati hrvatske proizvode.

Potom su krenule prozivke iz Srbije. Od čokolade do optužbi za ustaštvo došli smo u rekordnom roku, a cijeloj drami sada se pridružio i srpski predsjednik Tomislav Nikolić. 'Naravno da meni ne bi bio problem dijeliti djeci hrvatske čokolade. Kolinda bi trebala odrasti! Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek onda možemo očekivati neugodnosti od Hrvata ako su im problem čokoladice', rekao je Nikolić za Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BRACO I CECA': /

Zbog srpskih čokoladica društvene mreže sprdaju Kolindu kao nikad do sada

Image
'BRACO I CECA': /

Zbog srpskih čokoladica društvene mreže sprdaju Kolindu kao nikad do sada

'Todorić pokupovao sve živo u Srbiji...'

Nikolić kaže kako u njegovoj kući ima i hrvatskih i slovenskih proizvoda te zaključio kako Hrvatska očito ne želi dobre odnose sa Srbijom 'Ja uopće ne gledam čiji je proizvod kad nešto kupujem, važno mi je da mi se nešto svidi. A kako da mi bude problem kad je Todorić ušao u Srbiju i kupio sve živo. Što da radimo? Da prestanemo jesti?', pita Nikolić.

Kao i njegovi kolege iz političkih krugova, Nikolić osuđuje ovakvo ponašanje predsjednice. 'Države koje su u ratu tako ratuju, a ja nisam čuo da nam je Hrvatska objavila rat. A tako se ponašaju', kaže Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladice i sličica

Podsjetimo, ranije ovog tjedna, predsjednica je posjetila Dubrovnik povodom Dana dubrovačkih branitelja te obljetnice obrane grada od srpske agresije. Tom prigodom sastala se sa skupinom vrtićanaca kojima je podijelila čokoladice i svoju sliku.

Neki roditelji bili su zgroženi što se radilo čokoladicama srpskog proizvođača Pionira iz Subotice. Predsjednica se ubrzo ispričala, i napomenula kako se zalaže za projekt 'Kupujmo hrvatsko'. Iz Srbije su uskoro počele stizati kritike i optužbe za ustaštvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zašto sličice?

Inače, nekima je spornija od srpske čokoladice bila slika predsjednice koju su vrtićanci dobili. Njezin glasnogovornik pojasnio je kako je to praksa koju su uveli na samom početku mandata nakon što su shvatili da mnogo ljudi želi presjedničin autogram, a ona pri ruci nema papir i olovku.

'To je dovodilo do toga da su djeca bila prisiljena trgati listove papira iz svojih bilježnica i dijeliti ih međusobno ili cijepati na dva dijela. Neki odrasli su tražili da im se predsjednica potpiše na ruku. Zbog svega toga smo odlučili tiskati određen broj njezinih fotografija na koje se onda ona mogla potpisivati svima koji su to od nje zatražili kako bi svi oni imali lijepu uspomenu na susret s predsjednicom Republike', rekao je predsjedničin glasnogovornik Luka Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo