'tu su i oni s pristupačnijim cijenama' / Srpkinja napravila bolju reklamu za naš turizam od čitave HTZ: Ljepote Jadrana opisala tako dirljivo da ćete se razniježiti

Image
Foto: Ilustracija: Goran Kovacic/Pixsell

Dok su se mnogi turisti, i domaći i strani, žalili na cijene na Jadranu, Krdžić osim ljepota Čiikata ističe i pristupačne cijene pa čak i besplatan parking: 'Uz samu obalu postoji nekoliko restorana, s različitim cjenovnim rangom ispred svakog se nalazi jelovnik koji se može pogledati prije odluke'

18.8.2023.
18:22
Ilustracija: Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

"Znam da ljeto nije još uvijek prošlo, ali kao i većina ljudi koja se vrati s godišnjeg odmora, osjećam sjetu, žal i neku čudnu tugu. Nekako kao da se baš u tom trenutku kada je tom posljednjem danu na moru došao kraju, tamo negdje u mojoj glavi odzvoni i da je ljetu kraj. Ipak, to je samo trenutni osjećaj, zato se u ovim danima nakon odmora sve više osvrćem na lijepe, svijetle dane plavetnila i uživanja. Na dane koji traju i traju, na mjesta gdje je temperatura uvijek ugodna, more okruženo plavim zastavicama, gradovi živi, sela mirna i tiha i gdje je sve zeleno", napisala je Iris Krdžić za Žena.rs, jedan od naposjećenijih ženskih portala u Srbiji. Takav idiličan opis dala je upravo hrvatskom Jadranu.

'Još u mladim danima zaljubila sam se u ovaj maleni dio mora'

"Baš tako idealistično uvijek opisujem hrvatsko primorje, a posebno otoke Kvarnera. Još u nekim svojim mlađim danima kada sam radila na Krku sezonske poslove, iskreno i snažno sam se zaljubila u ovaj maleni dio mora. Nošena uspomenama i ljepotom življenja na Krku, oduvijek mi je bila namjera da se jednom vratim kao turist. Na moju preveliku radost, ova godina je bila baš ta, a sve ono što je u mojim mislima godinama bilo predmet idealizacije, sad je samo dobilo potvrdu", nastavlja Krdžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisuje svoj izlet s Krka na Cres pa na Mali Lošinj, a osobito ju je dojmio poluotok Čikat. "Jedinstvenu ljepotu Čikata upotpunjuje park šuma alepskog bora koja je zasađena krajem 19. stoljeća. Osim borove šume, Čikat krase i povijesne vile austrijskog plemstva koje su pretvorene u hotele i rezidencije, a među njima se ističu vila Karolina, vila Diana, vila Hortensia, vila Saborka, kao i hoteli Bellevue, i Helios, Alhambra i Kredo…

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Boutique hotel Alhambra u uvali Cikat

Dok se mnogi žale na cijene, ona ističe upravo pristupačnost

Duž ovog poluotoka postoji nekoliko plaža, prvobitno smo se smjestili u uvali Čikat, gdje smo iznajmili ležaljke (jedna je koštala 5 eura), a zatim smo kod istog barbe iznajmili i bicikle, a njihova cijena je bila 6 eura za sat vremena" te dodaje kako je upravo iznajmljivanje bicikla bio pun pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su se mnogi turisti, i domaći i strani, žalili na cijene na Jadranu, Krdžić osim ljepota Čiikata ističe i pristupačne cijene pa čak i besplatan parking "kojeg ima u izobilju i uvijek je u hladu".

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Restoran Kredo u sklopu auto kampa Cikat

"Uz samu obalu postoji nekoliko restorana, s različitim cjenovnim rangom, pa su tako tu i oni koji nude hranu koja se kreće od 50 eura, pa na gore, a tu su i oni s pristupačnijim cijenama. Svakako ispred svakog se nalazi jelovnik koji se može pogledati prije odluke. Neka prosječna cijena u tim pristupačnijim restoranima je oko 10 eura po osobi. A na plažama se nalaze i kućice s brzom hranom, krafnama, palačinkama, hot dogovima i sličnim sadržajem, koje su izuzetno povoljne", komentira Srpkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nosi dašak luksuza koji ne stvar neugodu'

Na kraju zaključuje kako bi Mali Lošinj preporučila svakome. " Mali Lošinj će brzo da vas osvoji svojim bojama, čistoćom, mirisnim zrakom i opuštajućom energijom. To je jedno od onih mjesta na koje ćete poželjeti da se vratite. Mjesto koje je asocijacija za odmor, uživanje u dugim sunčanim danima, mjesto na kojem se odmaraju oči, tijelo i duša. Nosi dašak luksuza, koji ne stvara neugodu i na svakom koraku pruža dobrodošlicu i unosi potreban mir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo