Obavijesti

News

Komentari 110

"Spasila sam psa s tračnica i vozila ga kod sebe u kabini..."

"Spasila sam psa s tračnica i vozila ga kod sebe u kabini..."
4

Maratonka: Jazavčarka Nuša je za tramvajem trčala čak devet postaja. ZET-ovka Božica Kočiš spasila ju je od smrti pod kotačima. Božica obožava životinje, a doma ima tri kujice

VIDEO

Prvi put sam je uočila na Kvaternikovu trgu. Kao da se fiksirala za moj tramvaj. Trčala je uz nas, pješaci su je micali s ceste, automobili zaobilazili, a kad ju je jedan umalo udario, rekla sam si: ‘Ma baš me briga za sve, neću dopustiti da pogine’, kaže Božica Kočiš (57). 

Vozačica tramvaja, koja već 32 godine radi u zagrebačkom ZET-u, dodaje kako ju je kujica Nušla pratila čak devet postaja. Trčala je za njom preko Vlaške, Šubićeve i Zvonimirove ulice, gdje je umalo podletjela pod automobil. Božica kaže da ju je tad od straha oblio hladan znoj. 

- Cijelo vrijeme sam je držala na oku. Imala sam sreće što je u gradu bila gužva pa su svi vozili sporo. Nisam mogla vjerovati da taj psić na tako kratkim nožicama može toliko juriti za tramvajem - čudi se Kočiš. Jazavčarka je nastavila ići za njezinim tramvajem broj 13 do Glavnog kolodvora i Trga bana Jelačića, a bliski susret s autom kraj Muzičke akademije na Trgu maršala Tita Božici je bio znak da mora krenuti u akciju. 

- Blizu je Zeleni val i bojala sam se da će stradati. Zaustavila sam promet, otvorila vrata i izjurila. Nekoliko minuta sam je lovila po cesti, a kad mi je napokon dotrčala u naručje, zgrabila sam je i stavila kraj sebe u kabinu - prepričava vozačica. Iako su u početku bili zbunjeni situacijom, putnicima nova suvozačica nije smetala. 

- Jednom rukom sam vozila tramvaj, a drugom mazila kujicu jer je plakala poput djeteta. Dala sam joj vode iz svoje čaše jer sam samo to imala u kabini - kaže Božica. Jazavčarka je s njom napravila dva kruga po Zagrebu, od Kvaternikova trga pa do Žitnjaka. S obzirom na to da je nije mogla voziti do kraja smjene, Kočiš je pomoć tražila na društvenoj mreži. 

- Mirela Tot, administratorica grupe na Facebooku, objavila je da sam pokupila psića s ceste, a priča je završila i na radiju - rekla je vozačica. Vrijeme je prolazilo, a nitko se nije javljao za psa, pa je Božica zvala kćer Anu Marić (28). Ona je mamu dočekala na Vukovarskoj ulici i preuzela kujicu. Odvela ju je kući, gdje su obje zajedno zaspale pod dekicom. Božica je jazavčarku ujutro odvela veterinaru na očitanje čipa, a u međuvremenu se javio i vlasnik Igor Rogina (42). 

- Nušu sam 2004. udomio iz Noine Arke. Tada je imala oko dvije godine. Bivši vlasnik ju je zatukao sjekirom, pa i danas ima ožiljak na leđima. Iako je bakica i jedva vidi na jedno oko, puna je energije i obožava se voziti tramvajem - kaže Igor. Živahna Nuša je u dvorištu u Domjanićevoj ulici prokopala rupu u ogradi, otišla u skitnju i tako završila kod Božice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi